Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Xtracycle Hopper je najnovší nákladný e-bicykel, ktorý nahradí auto

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 9. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nákladné e-bicykle sa čoraz viac propagujú ako menšie a lacnejšie náhrady za autá a novinka Hopper od spoločnosti Xtracycle nie je v tomto výnimkou. Americká spoločnosť uvádza, že jej model je „navrhnutý ako najintuitívnejší, ľahko ovládateľný, kompaktný rodinný nákladný bicykel“.

Hopper je k dispozícii len v jednej veľkosti hliníkového rámu a vďaka odpruženému sedadlu s padacím stĺpikom sa prispôsobí jazdcom s výškou od 152 až 198 cm. Bicykel sa štandardne dodáva s predným nosičom nákladu a zadným nosičom nákladu / detí známym ako Hooptie. Ten pojme jedno až dve deti alebo dokonca jedného dospelého pasažiera, v závislosti od toho, ako je systém nastavený.

S rozmermi len 203 × 61 centimetrov je Hopper rozhodne menší ako aj kompaktný automobil. Je tiež výrazne ľahší, údajne váži 39 kg. Napriek tomu dokáže prepraviť až 188 kilogramov, vrátane jazdca, cestujúcich a nákladu.

Nákladný e-bicykel Xtracycle Hopper.

Jazdcovu silu pri šliapaní do pedálov zvyšuje 750-wattový elektromotor spoločnosti Xtracycle v zadnom náboji, vďaka ktorému dosiahne maximálnu rýchlosť 32 alebo 45 km / h, podľa toho, čo povoľuje daný región. Na jedno nabitie lítiovej batérie s kapacitou 720 Wh integrovanej v spodnej časti rúrky rámu je údajne možné prejsť až 97 km v závislosti od faktorov, ako je terén a úroveň elektrickej asistencie. Ako dodatočný bonus slúži integrovaná škrtiaca klapka, ktorá pomáha zastavený bicykel opäť rozbehnúť, keď je veľmi zaťažený.

Nákladný e-bicykel Xtracycle Hopper.

Medzi ďalšie vlastnosti modelu Hopper patrí 8-rýchlostný pohon Shimano Altus, hydraulické kotúčové brzdy Hudson, 20-palcové pneumatiky Kenda Kwick odolné voči prepichnutiu, odpružená vidlica Suntour Mobie s nákladným profilom a integrované predné a zadné svetlá Hudson.

Nákladný e-bicykel Xtracycle Hopper sa bude predávať za cenu 2 999 USD (asi 2 724 EUR), no do 13. októbra sa dá predbežne objednať so zľavou 500 USD (okolo 454 EUR).

Nákladný e-bicykel Xtracycle Hopper.