Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Objavujte mesto potichu na ľahkom karbónovom e-bicykli Scott

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 10. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Scott Sports uviedla svoj doteraz najpokročilejší mestský e-bicykel Silence eRide, ktorý „je ľahký, športový a elegantný“ a opisuje ho ako umelecké dielo. Štýlový dvojkolesový tátoš je pritom vybavený karbónovým rámom, stredovým elektromotorom a internou batériou.

Nový mestský e-bicykel sa vďaka elegantnému karbónovému rámu a riadidlám, kompaktnému motoru TQ a bezdrôtovému elektronickému radeniu pohybuje na pomerne ľahkej váhe len 14,5 kilogramu. Tento stredový motor HPR50 je údajne „najľahší, najtichší a najmenší systém e-bicykla vo svojej triede“. Produkuje krútiaci moment 50 Nm a ponúka elektrickú asistenciu šliapania do pedálov v troch režimoch do maximálnej rýchlosti 25 km / h v Európe. Jazdné režimy je možné upravovať prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie.

Mestský elektrický bicykel Scott Silence eRide.

Batéria s kapacitou 360 Wh je umiestnená v spodnej rúrke rámu, a hoci údaje o dojazde na jedno nabitie neboli zverejnené, spoločnosť Scott predáva aj 160 Wh predlžovač dojazdu, ak by kupujúci potrebovali viac kilometrov motorovej asistencie medzi jednotlivými nabíjaniami. Na hornej rámovej rúrke je jednoduchý displej, ktorý zobrazuje kľúčové údaje o jazde, ale na predstavci nájdete aj držiak na smartfón.

Mestský elektrický bicykel Scott Silence eRide.

Kľúčové špecifikácie dopĺňa 12-rýchlostná prehadzovačka SRAM Rival XPLR s elektronickým radením, sada kolies Syncros obutých do plášťov Schwalbe a 4-piestikové hydraulické kotúčové brzdy SRAM so 160 mm kotúčmi. Vpredu a vzadu je integrované osvetlenie a praktický predný nosič, ktorý dokáže prepraviť až 7 kilogramov výbavy. Maximálna nosnosť e-bicykla je 120 kilogramov. Súčasťou výbavy sú aj predné a zadné blatníky a stojan.

Mestský elektrický bicykel Scott Silence eRide.

K dispozícii sú štyri veľkosti rámu a spoločnosť Scott upozorňuje, že e-bicykel je dostupný len prostredníctvom predajcov. Cena by sa mala pritom pohybovať okolo až 7,5 tisíc EUR.

Mestský elektrický bicykel Scott Silence eRide.