Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Karbónové e-bicykle Specialized sa chvália výdržou batérie až 5 hodín

Karbónové e-bicykle Specialized sa chvália výdržou batérie až 5 hodín
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 10. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Elektrické bicykle určené na dochádzanie do práce sú často dosť ťažké, neforemné veci, no spoločnosť Specialized to chce zrejme zmeniť práve ohláseným modelovým radom mestských bicyklov Turbo Vado SL 2 Carbon s karbónovým rámom.

Modelový rad Turbo Vado SL 2 Carbon tvoria dva hlavné modely, ako aj luxusný model, ktorého počet je obmedzený len na 250 kusov. Všetky tri modely majú celokarbónový rám, vidlicu a sedadlo, do hlavovej trubky integrovaný tlmič Future Shock 3.2 so zdvihom odpruženia 20 mm a dizajn podobný horskému bicyklu, ktorý sa dá použiť kdekoľvek.

Pre jazdcov, ktorí chcú byť rýchli a majú radi jednoduché veci, je určený predovšetkým základný model Vado SL 2 Carbon 6.0. Jeho elektromotor Specialized 1.2 SL poskytuje krútiaci moment 50 Nm a špičkový výkon 320 W, čím zvyšuje silu jazdca pri šliapaní až do maximálnej asistovanej rýchlosti 45 km / h. Tento motor je napájaný lítium-iónovou batériou s kapacitou 520 Wh, ktorá by mala na jedno nabitie údajne vydržať až päť hodín prevádzky. Presný dojazd samozrejme závisí od faktorov, ako je terén a úroveň elektrickej asistencie.

Karbónový elektrický bicykel Specialized Vado SL 2 Carbon 6.0.

Model 6.0 jazdí na kolesách DT Swiss G540 obutých do plášťov Specialized Hemisphere s rozmermi 700 x 47c, ktoré sú odolné voči prepichnutiu. Jeho 1 x 12-rýchlostný pohon kombinuje prehadzovačku a radenie Shimano XT s reťazou a kazetou SLX. Brzdnú silu zabezpečujú hydraulické kotúčové brzdy TRP HD-R803.

K ďalším prvkom e-bicykla patria rukoväte riadidiel Ergon GA30-S, sedadlo Bridge Sport a integrované 500-lumenové predné svetlo Lezyne Ebike Fusion, spolu so zadným svetlom Specialized. Celý e-bicykel má údajne hmotnosť len 15,98 kg v strednej veľkosti a jeho cena je 6 000 USD (približne 5 490 EUR).

Karbónový elektrický bicykel Specialized Vado SL 2 Carbon 6.0 Equipped.

Pre jazdcov, ktorí chcú dochádzkový bicykel s trochu väčším „vybavením“, je tu Vado SL 2 Carbon 6.0 Equipped. Má takmer rovnaké špecifikácie ako základný model 6.0, ale štandardne sa dodáva s pridanými prvkami, ako je napríklad značkový stojan, blatníky a zadný nosič. Ten je dimenzovaný na zaťaženie až do 25 kg. E-bicykel údajne váži 17,99 kg a vyjde vás na 6 500 USD (asi 5 948 EUR).

Nakoniec je tu limitovaná edícia Vado SL 2 Carbon LTD. Medzi jej vylepšené prvky patria karbónové kolesá Roval Terra; pohon SRAM s elektronickým radením, ktorý obsahuje zadnú prehadzovačku Force XPLR AXS, kazetu XPLR XG-1251 a kľukovú sústavu FC S996 Carbon; hydraulické kotúčové brzdy SRAM Level Silver Stealth; sedadlo Specialized Power Pro Mirror; a tiež karbónové riadidlá domácej značky. Výrobca tvrdí, že stredná veľkosť LTD váži len 14,98 kg. Bude vás však stáť až 8 000 USD (okolo 7 321 EUR).

Karbónový elektrický bicykel Specialized Vado SL 2 Carbon LTD.