Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ford: Mestské elektrické bicykle MoDe

Ford: Mestské elektrické bicykle MoDe
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ford v rámci projektu Handle of Mobility predstavil prototypy dvoch elektrických bicyklov, ktoré by sa mohli stať súčasťou premávky v mestách a ich prípadné hromadné nasadenie by určite pomohlo k zníženiu škodlivých emisií v ovzduší.

Bicykle s názvami MoDe: Me a MoDe: Pro sú vybavené pokročilými technológiami a nezaberajú veľa miesta, pretože sú zároveň skladacie. MoDe: Me sa tak ľahko zmestí do kufra či môže cestovať s vami vo vlaku a MoDe: Pro môže byť prepravovaný v dodávke, k čomu má k dispozícii aj špeciálny prídavný držiak.

Ford MoDe: Me

Ako už z názvov môže byť jasné, MoDe: Me je osobná verzia elektrického bicykla, určená pre bežných používateľov a MoDe: Pro by zasa mohol nájsť svoje uplatnenie vo firemnej sfére napríklad pre kuriérske, zásobovacie a donáškové služby. Obe verzie používajú 200-wattový motor s asistenciou pedálov a jazdia rýchlosťou až 25km za hodinu.

Bicykle majú viaceré bezpečnostné prvky ako sú automatické brzdové svetlá a smerové svetlá a vďaka zadnému ultrazvukovému senzoru vás bicykel upozorní jemnou vibráciou rukovätí, že sa vás niekto chystá predísť.

Ford MoDe: Pro

V spolupráci s aplikáciou MoDe: Link získajú bicykle navigáciu, ktorá vie spustiť vibráciu rukoväte vo smere, v ktorom treba zabočiť. Používatelia taktiež získajú informácie o dopravnej situácii a počasí. Aplikácia môže merať tep srdca a prípadne zvýši automatickú asistenciu podpory šliapania tak, aby sa používateľ nespotil.

Ford MoDe: Me