Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

V San Franciscu jazdí autobus pre milovníkov technológií

V San Franciscu jazdí autobus pre milovníkov technológií
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Každodenné cestovanie mestskou hromadnou dopravou môže byť často unavujúce či dokonca nepríjemné pri veľkom počte cestujúcich tlačiacich sa v jednom dopravnom prostriedku.

S myšlienkou spríjemniť cestovanie a zároveň dať cestujúcim možnosť používať najnovšie technológie prichádza súkromný dopravca Leap so svojím až luxusným autobusom. Spoločnosť spustila autobusovú linku premávajúcu v uliciach San Francisca. Linka premáva zo štvrti Marina do centra mesta a má osem zastávok. Linka pritom nemá striktný cestovný poriadok.

Cestujúci cez aplikáciu pre operačné systémy iOS a Android môže vo svojom mobilnom zariadení sledovať trasu autobusu v reálnom čase a tak vie, koľko bude približne čakať na tento spoj. Podľa spoločnosti by mal premávať autobus každých 10 až 15 minút aj počas dopravnej špičky.

Leap Bus

Aplikácia poskytne taktiež informáciu o počte voľných miest v autobuse a cestujúci si môže buď predtlačiť papierový cestovný lístok, môže si naskenovať kód do systému zo svojho smartfónu alebo môže cez pripojenie Bluetooth zaplatiť automaticky. Tým odpadá prípadné zdržovanie sa pri nastupovaní do autobusu.

Nápadný autobus v tyrkysovej farbe má svoj interiér rozdelený do troch častí, podľa výberu a požiadaviek cestujúceho. Zadná časť je vykladaná drevom a je zameraná na posedenie a sociálnu komunikáciu s priateľmi, kolegami či ostatnými cestujúcimi.

Leap Bus

Druhá časť po ľavej strane ponúka sedenie v pohodlných sedačkách, oproti nej sa nachádza tretia časť, ktorá pridáva k sedeniu aj stolíkovú dosku. Cestujúci tak môže napríklad pracovať na svojom notebooku počas cesty do práce.

K dispozícii sú USB porty pre dobíjanie a napájanie mobilných zariadení cestujúcich a taktiež Wi-Fi pripojenie na internet. Autobus ponúka aj drobné občerstvenie pre hladných cestujúcich.
Komfort pri cestovaní však aj niečo stojí, jednosmerná cesta tak vyjde cestujúceho na 6 dolárov.

Ale úprimne povedané, po niektorých „zážitkoch“ pri cestovaní mestskou dopravou by som si tiež niekedy priplatil. Možno sa aj naši dopravcovia nechajú inšpirovať týmto moderným a pohodlným spôsobom prepravy.

Leap Bus