Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S GPS navigáciou Garmin Speak sa môže vodič rozprávať s Alexou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

GPS navigácie Garmin už niekoľko rokov umožňujú vodičom, aby ich ovládali hlasom, no najnovšie zariadenie tohto výrobcu prináša inováciu v podobe integrovanej digitálnej asistentky Amazon Alexa. Vďaka tomu môže vodiť Alexu požiadať o prehrávanie hudby či audiokníh cez audio systém vozidla. Zariadenie je samozrejme aj GPS navigačný systém, ktorý na displeji vizuálne zobrazuje smerové šípky pre body odbočenia.

Digitálna asistentka Alexa od spoločnosti Amazon je založená na cloudovom systéme a postupne sa objavila najprv v inteligentnom reproduktore spoločnosti, postupne sa však integrovala aj do tabletov, osvetlení, smartfónov či robotov aj iných výrobcov. Najnovšie sa spoločnosť Garmin, rozhodla, že zoberie Alexu na jazdu v automobile v malom navigačnom zariadení. Vďaka tomuto riešeniu tak vodič premení svoje slová na akciu a zároveň drží obe ruky na volante.

Zariadenie nesie názov Garmin Speak. Je kruhového tvaru s priemerom okolo 37 milimetrov a váhou len 37,6 gramu. GPS navigácia Garmin Speak sa upevní na čelné sklo automobilu prostredníctvom magnetického držiaka a je napájaná káblom vo vozidle. Navigácia pomocou vizuálnych smerových šípok sa zobrazuje na OLED displeji s rozmerom 17,2 x 9,6 milimetra, ktorý je navyše obklopený svetelným kruhom s LED diódami.

Smerová GPS navigácia Garmin Speak s integrovanou digitálnou asistentkou Amazon Alexa.

Prostredníctvom zariadenia Garmin Speak môže vodič hlasovými príkazmi požiadať digitálnu asistentku Amazon Alexa nielen o prehrávanie obľúbenej hudby alebo audioknihy, ale vie získať informácie o aktuálnej doprave, spravodajstve, vie si pridať položky do digitálneho nákupného zoznamu, aktualizovať udalosti v kalendári alebo dokonca riadiť inteligentné domáce zariadenia priamo počas šoférovania. Množstvo ďalších úloh je pritom k dispozícii cez službu Alexa Skills Store. Spoločnosť Garmin tvrdí, že systém Alexa sa dá dokonca použiť pre spustenie interaktívnych hier, aby sa cestujúci v automobile zabavili.

Používatelia zariadenia Garmin Speak si budú musieť stiahnuť sprievodnú aplikáciu pre operačné systémy iOS a Android, cez ktorú sa zariadenie synchronizuje. Garmin Speak potom využíva mobilné dáta v smartfóne pre streamovanie odpovedí asistentky Alexa, prehrávania hudby a samozrejme navigačné výzvy. Všetko je prepojené s audio systémom vo vozidle cez Bluetooth alebo cez kábel. Navigácia Garmin Speak sa dá vďaka tiež použiť ako hadns-free pre telefonovanie.

Smerová GPS navigácia Garmin Speak s digitálnou asistentkou Amazon Alexa je k dispozícii za odporúčanú maloobchodnú cenu 149,99 dolárov.

Smerová GPS navigácia Garmin Speak s integrovanou digitálnou asistentkou Amazon Alexa.