Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Skladacia cyklistická prilba LID s pomocou magnetov zostane zložená

Skladacia cyklistická prilba LID s pomocou magnetov zostane zložená
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 11. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Cyklistické prilby sú pomerne objemné, ak sa ich snažíte vložiť do batohu, nebodaj do väčšej kabelky. Najmä pre mestských cyklistov však existuje viacero skladacích prílb. Najnovší prírastok od britskej spoločnosti LID má niekoľko zaujímavých funkcií, ktorými sa od ostatných odlišuje.

Cyklistická prilba LID s váhou 410 gramov pozostáva z piatich častí, stredovej hlavnej časti a dvoch menších častí na každej strane. Keď cyklista zloží prilbu z hlavy, tieto bočné časti sa jednoducho zasunú pod stredovú hlavnú časť. Skryté magnety potom držia bočne časti na mieste, takže zložená prilba sa nerozbalí pri prenose v taške, batohu alebo väčšej kabelke. Ak používateľ chce prilbu vrátiť do jej pôvodnej ochrannej podoby, stačí mu vytiahnuť bočné strany zo stredovej a môže pokračovať v jazde na bicykli.

Sklápacia cyklistická prilba LID.Prilba je aj naklonená ekológii, pretože je vyrobená prevažne z recyklovaného expandovaného polystyrénu. To znamená, že stále spĺňa európske a americké bezpečnostné normy. Prilba LID sa vďaka skladateľným častiam môže pochváliť odvzdušneným dizajnom, ktorý pomáha udržiavať hlavu nositeľa v tepelnej pohode. Na zadnej strane sa nachádza klip pre pripojenie zadného bezpečnostné svetla.

Skladacia cyklistická prilba LID.

Skladacia cyklistická prilba LID je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške minimálne 70 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 140 dolárov. Platí to však za predpokladu, že sa vyzbiera dostatok financií a prilba sa dostane do výroby. Distribúcia je odhadovaná na máj 2018.

Skladacia cyklistická prilba LID.