Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vákuový batoh GoBag nahradí cestujúcim príručnú batožinu

Vákuový batoh GoBag nahradí cestujúcim príručnú batožinu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 12. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aby sa cestujúci zvyčajne vyhli ďalším poplatkom a mali svoje veci na očiach so sebou, snažia sa všetko doslova napchať do príručnej batožiny, aby splnili váhový limit a rozmery. No nie vždy sa to dá. Práve pre tieto prípady bol vytvorený cestovný vákuový batoh s názvom GoBag.

Batoh GoBag obsahuje vzduchotesný suchý vak, do ktorého sa uloží oblečenie a vak sa strčí do hlavného priestoru batohu. Vzduch sa z vaku odstráni buď ručne alebo pomocou vysávača, čiže vákuovo zabalené oblečenie stratí na objeme a zaberie v batohu oveľa menej priestoru ako by zabralo v klasickej príručnej batožine.

GoBag však disponuje aj ďalšími funkciami, ktoré sa hodia pre cestovanie lietadlom. Jednou z nich je odnímateľné vrecko, ktoré je navrhnuté pre prenášanie gélov a kvapalín, ktoré sa dá z batohu vyňať počas prechodu cez bezpečnostný priestor. Vrecko sa dá utesniť, takže ak sa aj nejaký šampón alebo zubná pasta rozlejú, všetok neporiadok bude uzatvorený.

Vákuový batoh GoBag je navrhnutý pre cestujúcich, ktorým nahradí v lietadle klasickú cestovnú batožinu.

V hornej časti batohu je oddelenie pre ukladanie vecí, ku ktorým chce cestujúci často pristupovať a nechýba ani takzvané tajné vrecko, ktoré je umiestnené na chrbte batohu či nastaviteľné zapínateľné ramenné popruhy s magnetickými sponami pre rýchle uvoľnenie alebo hlavný zips, ktorý obchádza celú stranu batohu. Samozrejme sú k dispozícii aj štandardné funkcie, ako je vystužený priestor pre uloženie notebooku alebo dva držiaky na fľaše s vodou.

Vzduch sa z vaku odstráni buď ručne alebo pomocou vysávača, čiže vákuovo zabalené oblečenie stratí na objeme a zaberie v batohu oveľa menej priestoru ako by zabralo v klasickej príručnej batožine.

Cestovný batoh GoBag je momentálne predmetom start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 179 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 238 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánov výrobcu, prvé batohu by mali byť zasielané v júni 2018.

V hornej časti batohu je oddelenie pre ukladanie vecí, ku ktorým chce cestujúci často pristupovať a nechýba ani takzvané tajné vrecko, ktoré je umiestnené na chrbte batohu či nastaviteľné zapínateľné ramenné popruhy s magnetickými sponami pre rýchle uvoľnenie alebo hlavný zips, ktorý obchádza celú stranu batohu.