Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Jednokolesový elektrický skejtbord prináša ešte väčšiu slobodu jazdy

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 1. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Future Motion pred štyrmi rokmi spustila start-up kampaň pre zvláštny jednokolesový elektrický skejtbord s názvom Onewheel s robustným kolesom. Výrobca tento rok využil priestory výstaviska medzinárodného technologického veľtrhu CES 2018 pre odhalenie novej verzie Onewheel+ XR, ktorá má zvýšený dojazd.

Nová vlajková loď tohto netradičného dopravného prostriedku, ktorý zrejme zaujme najmä aktívnych mladých používateľov, bola navrhnutá ako terénny jednokolesový skejtbord, ktorého dojazd na jedno nabitie batérie je v rozmedzí 19 až 29 kilometrov. Túto vzdialenosť sa vývojárom podarilo dosiahnuť vďaka novému batériovému systému Lithium Nickel Manganese Cobalt Oxied (oxid lítia, niklu, mangánu a kobaltu), ktorý umožní oveľa dlhší dojazd bez navýšenia váhy batériových článkov.

Jednokolesový elektrický skejtbord Onewheel+ XR od spoločnosti Future Motion.

S novou technológiou získajú používatelia jednokolesového elektrického skejtbordu Onewheel+ XR väčšiu slobodu, no okrem toho aj vyšší výkon, väčší krútiaci moment, hoci maximálna rýchlosť 30 km / h zostala zachovaná z predchádzajúceho modelu. Jazdi pritom nepotrebujúc diaľkové ovládanie, jednoducho sa nakláňajú smerom dopredu, aby sa mohli pohybovať a zrýchľovať, alebo sa oprú dozadu pre spomalenie a zastavenie skejtbordu.

Jednokolesový elektrický skejtbord Onewheel+ XR od spoločnosti Future Motion.

Počas jazdy na večer alebo v noci pomôže LED osvetlenie vpredu a okolitých účastníkov premávky upozornia zadné LED svetlá na brzdenie. Nastavenie skejtbordu je možné upraviť prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie pre operačné systémy iOS a Android.

Jednokolesový elektrický skejtbord Onewheel+ XR sa dá predbežne objednať za cenu 1 799 dolárov, čo ho určite neradí medzi najlacnejšie elektrické skejtbordy. Distribúcia je naplánovaná od marca.

Jednokolesový elektrický skejtbord Onewheel+ XR od spoločnosti Future Motion.