Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrická asistencia EvoWheel pasuje na takmer všetky bežné bicykle

Elektrická asistencia EvoWheel pasuje na takmer všetky bežné bicykle
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 3. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Netreba hneď kupovať nový elektrický bicykel, keď si svoj štandardný stroj môžete jednoducho premeniť na elektrický. Najnovším takýmto spôsobom pridania elektrickej asistencie je EvoWheel, elektrický pohon priamo zabudovaný do predného kolesa. Vďaka takému riešeniu sa EvoWheel dá jednoducho a rýchlo namontovať na takmer akýkoľvek bežný bicykel.

Elektrická asistencia EvoWheel je jednoducho obyčajné motorizované predné koleso, ktorým nahradíte svoje bežné koleso. Výrobca pritom tvrdí, že montáž by mala byť ľahká a rýchla, okolo 30 sekúnd. V momente ako jazdec začne šliapať do pedálov, motor v kolese sa automaticky spustí a jazdcovi poskytne určitú elektrickú pomoc. Neexistuje žiaden režim plného elektrického pohonu bez šliapania, čo by aj tak zrejme väčšina cyklistov nechcela.

K dispozícii však je niekoľko režimov elektrickej asistencie, z ktorých si používateľ môže vybrať podľa toho, koľko potrebuje na zvýšenie svojho výkonu. To môže byť dobré napríklad pri šliapaní do strmého kopca, aby si jazdec mohol ušetriť svoje sily na ďalšiu cestu. Režimy elektrickej asistencie sa vyberajú v sprievodnej mobilnej aplikácii pre operačné systémy iOS a Android. Aplikácia tiež poskytne informácie, ako je napríklad aktuálna rýchlosť alebo výdrž batérie v EvoWheel. Režimy asistencie sa dajú prepínať aj prostredníctvom diaľkového Bluetooth ovládača namontovaného na riadidlách bicykla.

Koleso s elektrickou asistenciou EvoWheel sa dá namontovať v priebehu 30 sekúnd.

Koleso s elektrickou asistenciou EvoWheel bude vyrábané v širokej škále rozmerov a je kompatibilné s brzdami typu V alebo s kotúčovými brzdami. Všetky verzie budú mať motor s výkonom 250 W. Na výber však bude z troch rôznych batérií, ktoré poskytnú výdrž od jednej až do troch hodín, respektíve dojazd do vzdialenosti 30 až 90 kilometrov. Hmotnosť kolesa EvoWheel sa pohybuje od 6,5 do 7,5 kilogramu, v závislosti od vybranej batérie. Maximálna rýchlosť s elektrickou asistenciou je nastavená na 25 km / h pre Európu a 33 km / h pre Severnú Ameriku.

Koleso s elektrickou asistenciou EvoWheel bude vyrábané v širokej škále rozmerov a je kompatibilné s brzdami typu V alebo s kotúčovými brzdami.

Vývojári elektrickej asistencie EvoWheel momentálne hľadajú finančné prostriedky na výrobu cez start-up kampaň na portáli Indiegogo. Koleso sa dá získať za finančnú podporu od 299 do 449 dolárov v troch rôznych modeloch, pričom maloobchodná cena sa bude pohybovať od 699 do 899 dolárov. Samozrejme len v prípade, že bude kampaň úspešná a výrobca splní svoje sľuby. Distribúcia je naplánovaná na jún.

Všetky verzie elektrickej asistencie EvoWheel budú mať motor s výkonom 250 W. Na výber však bude z troch rôznych batérií, ktoré poskytnú výdrž od jednej až do troch hodín, respektíve dojazd do vzdialenosti 30 až 90 kilometrov.