Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Príručná batožina Rollux sa v okamihu zmení na veľký kufor

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 5. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pred niekoľkými rokmi rozbehla izraelská spoločnosť Fugu úspešný startup pre svoju cestovnú batožinu, ktorá sa pomocou vstaveného elektrického čerpadla dokázala zväčšiť z veľkosti príručnej batožiny na priestorný kufor. Teraz vývojári prichádzajú s novým modelom pod názvom Rollux, ktorý vyzerá viac ako tradičnejší cestovný kufor a takisto sa tejto veľkosti dokáže zväčšiť z rozmerov potrebných pre príručnú batožinu, no tentoraz bez nutnosti akéhokoľvek čerpadla.

Mnohí cestujúci radi nakupujú a hoci na začiatku cesty im môže postačiť príručná batožina, pri ceste domov môže nastať problém s balením hromady darčekov a suvenírov, kedy by sa hodil už väčší kufor, čo sú zbytočné náklady navyše. Práve tieto problémy má za úlohu riešiť nový rozkladací kufor Rollux.

V zloženom stave vo forme príručnej batožiny meria Rollux 50 x 40 x 22 centimetrov , čiže spĺňa požiadavky leteckých spoločností na prepravu batožiny, pričom sa môže pochváliť objemom vnútorného priestoru 41 litrov. Po odpojení klipov v jeho spodnej časti a vytiahnutím kufra smerom nahor sa samovoľne roztiahne až do výšky 85 centimetrov a svoj oblej viac ako zdvojnásobí na 93 litrov. Váha v oboch konfiguráciách je 3,9 kilogramu.

V zloženom stave vo forme príručnej batožiny meria Rollux 50 x 40 x 22 centimetrov , čiže spĺňa požiadavky leteckých spoločností na prepravu batožiny, pričom sa môže pochváliť objemom vnútorného priestoru 41 litrov.

Rozkladací kufor Rollux sa dodáva v rôznych farbách a je vyrobený z trvanlivého elastického materiálu, ktorý vám umožní do kufra natlačiť ešte niekoľko posledných vecí navyše. Štyri otočné kolieska sú odnímateľné, aby v konfigurácii príručnej batožiny mohol Rollux bez problémov zapadnúť do priehradky v lietadle. K voliteľnému príslušenstvu patrí batéria pre nabíjanie mobilných zariadení prostredníctvom dvoch USB káblov a vstavaný GPS modul pre sledovanie batožiny cez sprievodnú mobilnú aplikáciu.

Po odpojení klipov v jeho spodnej časti a vytiahnutím kufra smerom nahor sa samovoľne roztiahne až do výšky 85 centimetrov a svoj oblej viac ako zdvojnásobí na 93 litrov.

Spoločnosť Fugu pre kufor Rollux vytvorila ešte menšieho súrodenca s názvom Minilux. Je to prenosná taška, ktorá sa dá rozložiť tak, aby vytvorila pracovnú plochu pre notebook a držiak na pohár, čo môže prísť vhod počas dlhého čakania na letisku. Taška má tiež odnímateľné popruhy, ktoré ju dokážu zmeniť na batoh. K dispozícii je takisto aj zabudovaná batéria pre nabíjanie mobilných zariadení.

Spoločnosť Fugu pre kufor Rollux vytvorila ešte menšieho súrodenca s názvom Minilux. Je to prenosná taška, ktorá sa dá rozložiť tak, aby vytvorila pracovnú plochu pre notebook a držiak na pohár.

Cestovný kufor Rollux a taška Minilux sú momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa už teraz podarilo vyzbierať takmer dvojnásobok požadovanej sumy 50 000 dolárov. Rozkladací kufor Rollux sa dá získať už od 225 dolárov. Kompletná výbava s kufrom Rollux, taškou MInilux, s nabíjacími batériami, GPS a ďalším príslušenstvom stojí v kampani 499 dolárov. Výrobca už teraz tvrdí, že je pripravený na masovú výrobu, ktorá by sa mala spustiť v júli. Distribúcia prvých kusov je naplánovaná od septembra.

K voliteľnému príslušenstvu patrí batéria pre nabíjanie mobilných zariadení prostredníctvom dvoch USB káblov a vstavaný GPS modul pre sledovanie batožiny cez sprievodnú mobilnú aplikáciu.