Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Revos zmení klasický bicykel na elektrický za menej ako 10 minút

Revos zmení klasický bicykel na elektrický za menej ako 10 minút
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Bicykle s elektrickou asistenciou šliapania do pedálov môžu byť ideálnym dopravným prostriedkom pre dochádzanie do práce bez toho, aby človek prišiel upachtený alebo vedia poskytnúť dodatočnú energiu pri prekonávaní strmých kopcov. No ich cena zatiaľ nie je prístupná pre všetkých a tak sa viacerí výrobcovia snažia vyvinúť rôzne systémy elektrického pohonu, ktorá sa dajú jednoducho aplikovať aj na klasické bicykle. Najnovšie riešenie prináša systém v jednotke Revos z dielne britskej spoločnosti Revolution Works.

Výrobca tvrdí, že nový systém elektrickej asistencie šliapania do pedálov Revos sa dá na štandardný bicykel namontovať za menej ako 10 minút a to bez nutnosti použitia špeciálnych nástrojov. Súprava sa dodáva ako pohonná jednotka, asistenčný senzor na pedál a batéria.

Hlavná pohonná jednotka je vyrobená z hliníkovej zliatiny s výkonom 250 W. Pripája sa na medzi trubicu rámu so sedadlom a rámy pre zadné koleso. Valček z jednotky sa tak môže dotýkať zadnej pneumatiky. Batériová časť sa uloží na spodnú trubicu hlavného rámu presne tam, kde zvyčajne býva držiak na fľaše. K dispozícii sú verzie batérií s výkonom 100 Wh alebo 209 Wh. Tie sa spoja s pohonnou jednotkou a nakoniec treba ešte pripojiť magnetický senzor na pedál.

Nový systém elektrickej asistencie šliapania do pedálov Revos sa dá na štandardný bicykel namontovať za menej ako 10 minút a to bez nutnosti použitia špeciálnych nástrojov.

Po jednoduchej a rýchlej inštalácii získa používateľ bicykel s elektrickou asistenciou šliapania do pedálov. Stačí už len na neho nasadnúť a začať šliapať. Jednotka Revos začne vyvíjať aktivitu a pomáha jazdcovi až kým nedosiahne rýchlosť 25 km / h. Elektrický pohon funguje iba vtedy, keď jazdec šliape. Ak ho chce používateľ vypnúť, stačí keď pootočí pedál na druhú stranu. Keď sa blíži kopec, opäť stačí otočiť pedál do pôvodnej polohy a elektrická asistencia sa aktivuje.

Súprava Revos sa dodáva ako pohonná jednotka, asistenčný senzor na pedál a batéria.

Systém elektrického pohonu Revos pre klasické bicykle je momentálne súčasťou strat-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za 349 libier (cca 399 EUR) so 100 Wh batériou alebo za 439 libier (približne 502 EUR) s 209 Wh verziou batérie. Ak všetko pôjde ako má, distribúcia sa začne v októbri tohto roku.

K dispozícii sú verzie batérií s výkonom 100 Wh alebo 209 Wh.