Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrický skúter Mylo sa dá zložiť za menej ako sekundu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Cestovanie do práce vlakom alebo autobusom môže byť menej stresujúce, ako stráviť čas za volantom automobilu. Ľudia tiež radi investujú do dopravných prostriedkov, ktoré im pomôžu skrátiť posledné kilometre zo stanice do kancelárie. Či už sú to rôzne elektrické kolobežky alebo longboardy, no pre konzervatívnejších sú tiež k dispozícii elektrické skútre. Spoločnosť Pim Bicycles prináša jedno takéto riešenie v podobe trojkolesového elektrického skladacieho skútra s názvom Mylo, ktorý je ideálny práve na prevoz vlakom či autobusom.

Elektrický skúter Mylo s váhou 21 kilogramov sa dá zložiť do kompaktných rozmerov 15 x 20 x 41 centimetrov už za menej ako jednu sekundu. Je tak mimoriadne rýchlo pripravený na prepravu vlakom či autobusom alebo na prevoz v kufri auta. Skladací mechanizmus zloží zadné koleso medzi dvojicu predných kolies a sedadlo sa zastaví uprostred riadidiel. Výrobca tvrdí, že aj samotné rozkladanie je rovnako rýchle a používateľ tak hneď môže vyraziť zo stanice do práce.

Elektrický skladací skúter Mylo.

Mylo je však plne elektrický skúter bez asistencie pre šliapanie do pedálov a to z jednoduchého dôvodu, pretože na ňom žiadne pedále ani nenájdete. Nohy jazdca sú pevne umiestnené na tyčiach pod rámom, takže používateľ sa musí starať o to, aby pred jazdou bola batéria v skútri dostatočne nabitá. Samotná 36 V batéria sa nachádza pod sedadlom a na jedno nabitie by mala poskytnúť dostatok energie pre dojazd do vzdialenosti 24 kilometrov. K dispozícii je aj voliteľná druhá batéria, ktorá dojazd skútra zdvojnásobí.

Elektrický skladací skúter Mylo.

Skúter je vybavený 250 W motorom, ktorý je umiestnený v náboji kolesa. Jazdec si môže navoliť jeden z troch režimov jazdy, pričom skúter môže dosiahnuť maximálnu rýchlosť 29 km / h. Predné dve kolesá mu prinášajú lepšiu stabilitu v zákrutách. Nechýba samozrejme ani predné a zadné osvetlenie pre zlepšenie viditeľnosti na cestách.

Elektrický skúter Mylo sa bude predávať za predpokladanú cenu 1 499 dolárov, no ak si ho človek predbežne objedná, môže očakávať výraznú zľavu. Výrobca sa totiž ku konci júna chystá spustiť start-up kampaň na portáli Indiegogo.

Elektrický skladací skúter Mylo.