Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Osvetlenie Licht je integrované v rukoväti riadidiel na bicykli

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Svetlo na bicykel patrí do základnej bezpečnostnej výbavy každého cyklistu, no viaceré druhy svetlometov sú prenosné a treba ich na bicykel nasadiť a po príjazde na miesto človek často zabúda, že by nebolo od veci svetlomet zase dať dole z bicykla, aby ho prípadne niekto neukradol. To je zrejme aj dôvod, prečo vznikli nové multifunkčné svetlá Licht, ktoré sú priamo integrované do rukovätí riadidiel na bicykle.

Každá jednotka osvetlenia Licht sa skladá zo zo silikónovej rukoväte, ktorá je natrvalo namontovaná na riadidlách bicykla, spolu s valcovitým elektronickým modulom, ktorý sa dá odmontovať pre pohodlnú výmenu batérie. Modul pojme dve batérie typu AA, ktoré si používateľ zaobstará sám. Batérie sú uložené vo vnútri dutých riadidiel a LED svetlo vyčnieva na konci každej rukoväte na bicykli.

Multifunkčné svetlá Licht sú priamo integrované do rukovätí riadidiel na bicykle.

Osvetlenie Licht sa ovláda s palcom prostredníctvom vstavaného spínača. Predné LED svetlo má intenzitu 125 lúmenov a používateľ si môže nastaviť režim so silným osvietením, slabším osvietením alebo režim blikajúceho svetla. Multifunkčné osvetlenie Licht vytvára aj 28 lúmenové smerovkové svetlo viditeľné z prednej aj zadnej strany bicykla a 65 lúmenové brzdové svetlo, ktoré sa vďaka integrovanému akcelerometru automaticky rozsvieti, keď bicykel spomaľuje, až dokým nezastaví.

Multifunkčné osvetlenie Licht vytvára aj 28 lúmenové smerovkové svetlo viditeľné z prednej aj zadnej strany bicykla a 65 lúmenové brzdové svetlo.

Každá z rukovätí Licht s integrovaným svetlometom má hmotnosť 180 gramov a je odolná voči vode v kategórii IP55, čo znamená, že by mala odolať striekajúcej vode pod nízkym tlakom. Batérie v moduloch vydržia približne 20 až 50 hodín prevádzky, v závislosti od používania. Na každej rukoväti sa samozrejme nachádza aj indikátor stavu výdrže batérie.

Nové cyklistické svetlomety Licht na rukovätiach sú dostupné za 63 dolárov formou finančnej podpory start-up kampane na portáli Kickstarter. Ak všetko pôjde podľa plánov výrobcu, prvé kusy pre podporovateľov kampane by sa mali začať zasielať v priebehu júla tohto roku.

Osvetlenie Licht sa ovláda s palcom prostredníctvom vstavaného spínača. Predné LED svetlo má intenzitu 125 lúmenov a používateľ si môže nastaviť režim so silným osvietením, slabším osvietením alebo režim blikajúceho svetla.