Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Beeline Moto: Minimalistická vizuálna navigácia pre motocykle

Beeline Moto: Minimalistická vizuálna navigácia pre motocykle
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nové zariadenie Beeline Moto sa pripojí na riadidlá motocykla, odkiaľ potom poskytuje jednoduché a vizuálne jasné navigačné pokyny. Je vodotesné a odolné proti nárazom, s automatickým nočným osvetlením a 30 hodinovou výdržou batérie. Používateľ si môže vybrať medzi navigáciou v štýle vzdušnej čiary alebo smerovou navigáciou po jednotlivých odbočkách.

Vývojári už majú za sebou podobné navigačné zariadenie pre cyklistov, ktorého výhody preniesli aj do sveta motocyklov. Cieľ bolo vytvoriť jednoduchý, čitateľný a minimalistický navigačný displej, ktorý iba ukazuje smer a vzdialenosť od cieľa. Navigácia podľa smeru vzdušnou čiarou k cieľu je výhodná najmä vďaka množstvu skratiek, cez ktoré sa automobil proste nedostane.

zariadenie Beeline Moto sa pripojí na riadidlá motocykla, odkiaľ potom poskytuje jednoduché a vizuálne jasné navigačné pokyny. Je vodotesné a odolné proti nárazom, s automatickým nočným osvetlením a 30 hodinovou výdržou batérie.

Motocyklistická verzia Beeline Moto umožňuje navigáciu v rovnakom štýle vzdušnej čiary k cieľu, používateľ si môže vybrať vlastnú trasu alebo prepínať medzi režimami a vie si zvoliť aj klasickú smerovú navigáciu, ktoré ho k cieľu dovedie cez ukazovateľ k najbližšej odbočke. Samotný displej je jasný a čitateľný a rozhranie navigácie je jednoduché: veľká šípka so vzdialenosťou pod ňou. V režime smerovej navigácie sa používateľ dozvie, ktorým smerom k najbližšej odbočke a koľko k nej zostáva kilometrov alebo míľ. V režime vzdušnej čiary šípka jednoducho smeruje k cieľu a údaj pod ňou vám prezradí ako ďaleko to je.

Malé svetlá sa rozžiaria po bokoch šípky aby ukázali, na ktorú stranu sa bude zabáčať, aby sa používateľ mohol vopred pripraviť. Na displeji je aj celkový ukazovateľ priebehu cesty. Používateľ si môže prepínať medzi obrazovkami a získať tak prístup k času jazdy a počítadlu vzdialenosti, informácii GPS rýchlosti či o stave batérie, ktorá na jedno nabitie vydrží približne 30 hodín.

Po nastavení navigácie nie je potrebné žiadne dátové pripojenie. Aplikácia využíva globálnu mapu.

Trasy sa plánujú v mobilne aplikácii pre operačné systémy iOS a Android, ktorá umožní import aj súborov GPX, v ktorých sú informácie o trasách iných ľudí. Podobne môžete zdieľať aj vy svoje vlastné údaje o jazde v rovnakom formáte. Po nastavení navigácie nie je potrebné žiadne dátové pripojenie. Aplikácia využíva globálnu mapu, na ktorej z regulačných dôvodov chýba len mapa Číny.

Beeline Moto je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške 129 dolárov. Ak všetko pôjde podľa plánov, distribúcia sa očakáva vo februári 2019.

Používateľ si môže vybrať medzi navigáciou v štýle vzdušnej čiary alebo smerovou navigáciou po jednotlivých odbočkách.