Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cyklistický počítač Edge 520 Plus má vo výbave aj mapovú navigáciu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 7. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nepochybne aj cyklisti sa už od skorej jari tešia na svoj čas. A veru ich nie je málo, možno aj preto dostali technológie pri tomto športe zelenú. Popri iných sa im venuje aj americký Garmin, ktorý sa v tejto sezóne pýši zariadením Edge 520 Plus. Ide o inteligentný cyklo počítač dokonca aj s mapovou navigáciou.

Nadšenci bicyklovania nájdu v zariadení Garmin Edge 520 Plus predinštalovanú cyklomapu Európy, ktorú dopĺňajú súvisiace navigačné funkcie pre cestnú aj horskú cyklistiku. Jeho 2,3 palcový displej je vďaka svojmu antireflexnému povrchu dobre čitateľný aj na slnku.

Je už štandardom, že Edge spárujete aj s telefónom cez aplikáciu Garmin Connect Mobile. A okrem zobrazovania prichádzajúcich hovorov a SMS správ sa tak otvárajú aj nové možnosti. Edge si prináša i Detekciu nehody, a tak pri páde posiela cez telefón SMS správu s polohou na núdzové čísla.

Zaujme aj funkcia Group Track, ktorá pomáha zdieľať pozície viacerých jazdcov v reálnom čase priamo na mape zariadenia a zároveň si aj navzájom posielať správy. Barometrický výškomer zasa meria celkové stúpanie, klesanie, výšku alebo prevýšenie. Nechýba ani technológia bezdrôtového prepojenia ďalších zariadení ANT plus. Aj pomocou nej sa dá prepojiť cyklopočítač a prípadné elektronické radenie prevodov.

Garmin pritom v spolupráci s výrobcom bicyklov SPECIALIZED vydal i aplikáciu pre ovládanie a nastavenie kompatibilného e-bicykla zo série LEVO, TURBO LEVO FSR a TURBO LEVO HT.

Edge 520 Plus zároveň poslúži aj ako tréner. S aplikáciami ako je Strava live segment pre súťaženie i s virtuálnym jazdcom, či Trailforks pre vymieňanie si trás, Best Bike Split alebo Training peaks, poslúži dobre cyklo počítač pri meraní zdatnosti v teréne, ale aj pri stacionárnom bicyklovaní. No a ďalšie údaje je schopné zariadenie získavať aj z ďalších pripojiteľných senzorov ako je HR Premium, Vector, alebo snímač rýchlosti a kadencie.

Na záver treba doplniť, že zariadenie vydrží nabité až do 15 hodín. No okrem toho má samozrejme i odolné krytie IPX7. Takže skôr ako cyklopočítač prekvapí počasie samotného jazdca.

Cyklistický počítač Edge 520 Plus má vo výbave aj mapovú navigáciu.