Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zámok na bicykel Option Lock je pohodlne prístupný z oboch strán

Zámok na bicykel Option Lock je pohodlne prístupný z oboch strán
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak svoj bicykel odstavíte v tesných priestoroch, akými sú napríklad aj také stojany na bicykle, môže sa vám ľahko stať, že keď sa k nemu vrátite, bude pre vás zámok ťažko prístupný. To bol zrejme aj dôvod, prečo sa americký vývojár Scott Gold rozhodol vytvoriť vlastný zámok na bicykel, ktorý sa dá jednoducho rozložiť a prepraviť, zatiaľ čo po uzamknutí sa dá neskôr otvoriť z dvoch strán.

Na rozdiel od klasických pevných zámkov na bicykle v tvare U, má nový zámok Option Lock obdĺžnikový tvar. Je to preto, že sa skladá z dvoch oceľových priečnych rúrok, z ktorých každá obsahuje vlastnú kľúčovú dierku a valcovitý uzamykací mechanizmus. Spojené sú potom vzájomne s dvomi pevnými oceľovými článkami. Aby nedošlo k poškriabaniu bicykla, všetky komponenty sú potiahnuté ochrannou gumou.

Zámok Option Lock sa skladá z dvoch oceľových priečnych rúrok, z ktorých každá obsahuje vlastnú kľúčovú dierku a valcovitý uzamykací mechanizmus, ktoré sú spojené dvomi pevnými oceľovými článkami.

Zámok Option Lock sa teda dá rozložiť na štyri samostatné kusy, ktoré sa dajú poukladať vedľa seba. To ušetrí priestor v batohu alebo v kapse zavesenej na bicykli. Ak je zámok zložený v obdĺžnikovom celku, upne sa okolo rámu bicykla a priľahlého objektu a zaistí sa. Keď je čas odchodu, používateľ jednoducho odomkne tú priečnu rúrku zámku, ku ktorej má momentálne ľahší prístup.

Rozložený zámok Option Lock sa ľahko preváža v batohu alebo kapse na bicykel.

Je to síce jednoduchý, no praktický nápad, ktorý môže používateľom ušetriť čas a nervy. Zámok na bicykel Option Lock sa dá získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za finančnú podporu vo výške 55 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 65 dolárov. Ak sa nájde dostatok prispievateľov a výrobca splní svoje sľuby, prvé kusy by sa mali začať distribuovať niekedy v priebehu decembra.

Keď je čas odchodu, používateľ jednoducho odomkne tú priečnu rúrku zámku, ku ktorej má momentálne ľahší prístup.