Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektronický klaksón Sonic sa skryl do rukoväte riadidiel na bicykli

Elektronický klaksón Sonic sa skryl do rukoväte riadidiel na bicykli
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 10. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Automobily sú vybavené hlasnými elektrickými klaksónmi, zatiaľ čo väčšina bicyklov má decentné zvončeky, ktoré v hustej premávke dokážu zaniknúť. To však chce zmeniť Sonic Grip, elektronický klaksón pre bicykle, ktorý ukryl svoju 100 decibelovú sirénu priamo do rukoväte riadidiel.

Elektronický klaksón pre bicykle Sonic Grip pozostáva z dvoch gumených rukovätí na bicykel, ktorých dĺžka je 130 mm. Na riadidlá sa inštalujú bežným spôsobom, pomocou imbusového kľúča, ktorý ich utiahne. Zatiaľ čo pravá rukoväť je obyčajná, ľavá v sebe obsahuje tvarované plastové puzdro, v ktorom sa ukrýva elektronický klaksón. Ten sa aktivuje jednoduchým stlačením tlačidla na rukoväti pomocou palca a výstražný zvukový alarm bude znieť tak dlho, dokým je tlačidlo stlačené.

Elektronický klaksón pre bicykle Sonic Grip

Systém je samozrejme odolný voči vode a je napájaný vymeniteľnou batériou. Výdrž batérie nebola udaná. Sila sirény je až 100 decibelov, takže je oveľa pravdepodobnejšie, že takýto hlasný zvuk budú motoristi počuť skôr ako nejaký bežný zvonček na bicykli. Výrobca pritom naznačuje, že by sa Sonic Grip dal použiť aj na upozornenie chodcov na chodníkoch pre peších aj cyklistov, no zrejme by takýto hlasný zvuk vyvolal nepríjemný šok, a preto by sa cyklista mal radšej držať ciest a vyhradených cyklotrás.

Elektronický klaksón pre bicykle Sonic Grip

Elektronický klaksón pre bicykle Sonic Grip je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške 25 AUD (asi 15,56 EUR). Plánovaná maloobchodná cena je 30 AUD (približne 18,67 EUR). Pokiaľ bude kampaň úspešná a všetko vyjde tak ako má, prvé kusy by mali byť zasielané v januári 2019. Výrobca pracuje aj na verzii pre cestné bicykle.

Elektronický klaksón pre bicykle Sonic Grip