Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vezo 360: 4K kamera do auta, ktorá vie prebrať ospalého vodiča

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 4. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ospalí vodiči bývajú často príčinou dopravných nehôd, a preto sa na tento problém zameriava množstvo technologických riešení. Najnovším z nich je 360 stupňová kamera Vezo 360, ktorá unavených vodičov dokáže v prípade potreby prebrať a postrčiť ich k bdelosti.

Kamera Vezo 360 od spoločnosti AirVizon je vybavená algoritmom strojového učenia, vďaka ktorému dokáže detegovať príznaky ospalosti vodiča. Tento algoritmus získava podnety zo zmien stavu očí a úst vodiča. Podľa pozorovania ospalosti potom kamera spustí zvukový alarm v rôznej intenzite, v závislosti od toho, ako je potrebné budenie.

360 stupňová 4K kamera do auta AirVizon Vezo 360.

Okrem toho je Vezo 360 samozrejme aj šikovná kamera do auta. Nastavenie dvoch objektívov dokáže zachytiť video v rozlíšení 4K zo všetkých smerov a tak zvláda monitorovať okolie, napríklad keď je auto zaparkované na parkovisku. Kamera sa pripája k internetu prostredníctvom 4G siete a Wi-Fi a k smartfónu používateľa cez Bluetooth. To mu umožní stramovanie akcie na diaľku priamo z automobilu.

360 stupňová 4K kamera do auta AirVizon Vezo 360.

K dispozícii je aj GPS modul, takže majiteľ auta môže ľahšie nájsť vozidlo na veľkom parkovisku. Magnetický držiak umožní jednoduché odnímanie kamery z palubnej dosky, takže Vezo 360 sa dá použiť aj ako bežná 360 stupňová kamera pre akýkoľvek záznam.

Spoločnosť AirVizon už získala požadovanú čiastku prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter a tak dúfa, že kameru Vezo 360 začne dodávať v priebehu mája. K dispozícii je stále v rámci kampane za cenu 149 dolárov. V balení sú nabíjacie káble a držiak na čelné sklo.

360 stupňová 4K kamera do auta AirVizon Vezo 360.