Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Audi vytvorilo kombináciu elektrickej kolobežky a skejtbordu

Audi vytvorilo kombináciu elektrickej kolobežky a skejtbordu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

K dispozícii je veľa elektrických kolobežiek pre dochádzanie v meste, no skoro všetky majú rovnaký základný dizajn s dvomi kolesami, doskou na státie s integrovanou batériou a stĺpikom s riadidlami v tvare písmena T. Nová elektrická kolobežka z dielne Audi však so svojimi štyrmi kolesami pripomína skejtbord a dá sa ovládať jednou rukou.

Elektrická kolobežka Audi e-tron Scooter sa dá zložiť ako väčšina súčasných elektrických kolobežiek. Dá sa tak jednoducho ťahať po dvoch predných kolesách pri prechode na mestskú hromadnú dopravu alebo sa môže uložiť do kufra vozidla, napríklad do nového elektromobilu Audi. Zážitok z jazdy s pocitom surfovania po uliciach zabezpečí konfigurácia štyroch kolies, vďaka ktorým sa elektrická kolobežka podobá na skejtbord.

Elektrická kolobežka Audi e-tron Scooter.

Riadenie a ovládanie smeru jazdy prebieha s pomocou trojuholníkovej rukoväte. Akcelerácia a brzdenie sa dosiahne otočením držadla rukoväte, pričom pri brzdení získava elektrická kolobežka kinetickú energiu. K dispozícii je aj hydraulická nožná brzda. Trojuholníková rukoväť sa dá držať oboma rukami, no jej tvar je vhodný aj pre jednoručné ovládanie. Takže jazdci môžu napríklad dávať ručné signály pre zabáčanie alebo zamávať priateľom na okolí. Pohyblivé nápravy by mali prispieť k ostrejšiemu vyberaniu zákrut. Integrovaný displej zobrazuje stav nabitia batérie.

Elektrická kolobežka Audi e-tron Scooter.

Dojazd novej elektrickej kolobežky Audi na jedno nabitie batérie je udávaný až na 20 kilometrov, v závislosti od štýlu jazdy. Používatelia si môžu vychutnať jazdu pri rýchlosti až do 20 km / h. Doska na státie môže byť vyrobená buď z dreva alebo z karbónu, pričom 11,8 kilová kolobežka bude vybavená LED svetlami, ktoré vytvárajú svetlomety ako sú denné predné svetlá, zadné a brzdové svetlá. Integrovaná technológia Bluetooth poskytne možnosť nastavenia parametrov kolobežky a opatrení proti krádeži cez sprievodnú mobilnú aplikáciu.

Elektrická kolobežka Audi e-tron Scooter je v súčasnosti v štádiu konceptu, no jej výroba by sa mala začať koncom budúceho roka. Očakávaná cena je približne 2 000 EUR. Táto elektrická kolobežka môže byť aj súčasťou extra ponuky pre kupujúcich elektromobilu e-tron, v kufri ktorého nájdu vyhradenú zásuvku pre jej nabíjanie.

Elektrická kolobežka Audi e-tron Scooter.