Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ťažký masívny U zámok SAF odolá dokonca aj batériovej brúske

Ťažký masívny U zámok SAF odolá dokonca aj batériovej brúske
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci sa vo všeobecnosti považujú takzvané „účkové“ zámky (v tvare písmena U) za najbezpečnejší typ zámkov na bicykel, je pravdou, že bežný U zámok sa s batériovou brúskou dá prerezať už za niekoľko sekúnd. Tento problém by mohol vyriešiť objemný U zámok SAF Lock z dielne spoločnosti Altor Locks.

Srdcom nového masívneho U zámku SAF Lock je 14 milimetrov hrubé oko zámku vyrobené z kalenej ocele. Okolo oka je plášť z hliníkovej zliatiny, ktorý má priemer až 80 milimetrov. Takéto hrubé telo zámku nielenže zabráni tomu, aby sa brúsne kotúče z batériovej brúsky dostali k ocelovému oku zámku, no kombinácia mäkkej zliatiny a tvarovanej vnútornej štruktúry plášťa spôsobí zadrhávanie kotúča, a teda jeho poškodenie, čím sa znižuje jeho rezacia schopnosť.

Masívny zámok na bicykel SAF Lock.

Podľa vývojárov v dôsledku tohto riešenia dokáže zámok SAF údajne vydržať viac ako 30 minút nepretržitého rezania. Za ten čas sa pravdepodobne už zničí brúsny kotúč alebo sa vybije batéria v prenosnej brúske. Telo samotného zámku SAF Lock je pritom obalené vinylovým / silikónovým povrchom, ktorý chráni proti odretiu bicykla. Medzi ďalšie funkcie zámku patria obojstranné blokovacie poistky proti rotácii zámku, ktoré zabezpečia to, že zlodej by musel rezať zámok na oboch stranách a blokovací mechanizmus kotúča.

Masívny zámok na bicykel SAF Lock.

Na druhej strane však zámok váži statných 6,2 kilogramu a teda nie je moc vhodný ako prenosné riešenie. Namiesto toho ho spoločnosť Altor Locks navrhuje používať doma alebo na pracovisku, aby mohol chrániť bicykel po celý deň alebo noc. Na krátke výlety sa odporúča použiť tradičný U zámok tretích strán.

Odolný U zámok SAF Lock je súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške 178 EUR. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane je stanovená na 267 EUR. Ak sa vývojárom podarí vyzbierať dostatok finančných prostriedkov na rozbehnutie výroby a všetko pôjde podľa ich plánov, prvé kusy by mali byť pripravené na distribúciu niekedy v marci 2020.

Masívny zámok na bicykel SAF Lock.