Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

British Airways pozýva cestujúcich si vyskúšať virtuálnu realitu v oblakoch

British Airways pozýva cestujúcich si vyskúšať virtuálnu realitu v oblakoch
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Diaľkové lety môžu byť nudné, niekedy nezabavia ani púšťané filmy a človek by sa chcel dostať z uzavretého priestoru preplnenej kabíny lietadla. Letecká spoločnosť British Airways sa preto rozhodla v rámci testovania ponúknuť cestujúcim prvej triedy vybraných letov možnosť sa ponoriť do prostredia virtuálnej reality.

Skúšobná prevádzka zábavy vo virtuálnej realite bude ponúkaná do konca roka na určitých letoch spoločnosti British Airways z londýnskeho letiska Haethrow na letisko JFK v New Yorku. Pre pozeranie filmov, dokumentárnych filmov a cestovateľských šou vo virtuálnej realite sa bude používať náhlavná súprava AlloSky VR od spoločnosti SkyLights. Obsah bude prenášaný v 2D, 3D alebo 360 stupňovom formáte a prinesie všestranný pohlcujúci zážitok bez ohľadu na to, či cestujúci sedí alebo leží.

Letecká spoločnosť British Airways ponúkne cestujúcim prvej triedy na vybraných letoch možnosť ponoriť sa do prostredia virtuálnej reality.

Zariadenie pre zobrazenie virtuálnej reality AlloSky s hmotnosťou 250 gramov poskytne rozlíšenie Full HD pre každé oko, s možnosťou dioptrickej korekcie. VR okuliare sa pripájajú bezdrôtovo prostredníctvom technológií Wi-Fi a Bluetooth. Okrem zábavných balíkov bude cestujúcim ponúkaná aj možnosť relaxácie prostredníctvom terapeutických VR programov, ako je riadená meditácia a zvuková terapia, ktoré by mohli nervóznym cestujúcim pomôcť zmierniť stres z lietania.

Spoločnosti British Airways a SkyLights začali túto technológiu testovať koncom minulého roka na odbavovacích pultoch terminálu 5 na letisku Heathrow, kde bola cestujúcim ponúkaná virtuálna prehliadka kabíny Club World. Spoločnosť British Airways verí, že súčasné testovanie virtuálnej reality môže byť revolúciou zábavy cestujúcich počas letu a môže im tak priniesť jedinečnú a nezabudnuteľnú cestu.

Používať sa budú VR okuliare AlloSky od spoločnosti SkyLights.