Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrický bicykel Oslo vás prevezie priamo do budúcnosti

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobcovia elektrických bicyklov sa zvyčajne snažia, aby sa ich modely čo najviac podobali na bežné bicykle bez batérie. Spoločnosť Karmic sa však vydala inou cesto a vytvorila elektrický bicykel Oslo, ktorý sa snaží pritiahnuť pozornosť svojim doslova futuristickým výzorom.

Nový elektrický bicykel Oslo má reťaz, všetku kabeláž aj batériu umiestnené priamo v tele. Samotný rám bicykla je vyrobený z hliníka tvarovaného za tepla, ktorý je doplnený o termoplastické panely. Vnútro kolies bicykla Oslo je namiesto tradičných tenkých oceľových špicov vyplnené piatimi väčšími lúčmi zo zliatiny, ktoré sa dajú opláštiť voliteľnými aerodynamickými krytmi na kolesá.

Elektrický bicykel Karmic Oslo.

Jazdci si môžu vybrať z troch úrovní elektrickej asistencie pri šliapaní, ktorú dodá 250 W elektromotor napájaný 480 Wh lítiovou batériou. Tá vychádza z batériových článkov Panasonic 21700, ktoré boli prvýkrát použité v elektromobile Tesla Model 3. Batéria poskytne energiu pre 20 kilometrový dojazd s častým používaním elektrickej asistencie na jedno nabitie. Dá sa pritom jednoducho vymeniť za druhú čerstvo nabitú už za 30 sekúnd.

Bicykel Oslo s pomocou elektrickej asistencie dosiahne maximálnu rýchlosť 32 km / h. Navyše sa môžu lenivejší jazdci rozhodnúť aj pre plný elektrický režim bez šliapania do pedálov. Medzi ďalšie vlastnosti bicykla patria stále zapnuté zabudované predné a zadné svetlá, dlhé čalúnené sedadlo, LCD displej, predné a zadné hydraulické kotúčové brzdy a plastové blatníky.

Elektrický bicykel Karmic Oslo.

Elektrický bicykel Oslo je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kicstarter, kde sa bude dať získať za finančný príspevok vo výške 1 499 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena by sa mala pohybovať od 1 800 do 2 200 dolárov. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane je naplánovaná na jún 2020. Vývojári si stanovili vysoký cieľ vyzbierať 200 000 dolárov na spustenie výroby a tak samozrejme, rovnako ako pri iných start-upoch, treba byť obozretný.

Elektrický bicykel Karmic Oslo.