Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Farebné elektrické skútre Viva chcú vyplniť medzeru na trhu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Taiwanský výrobca Gogoro predstavil nové elektrické skútre s výmennou batériou Viva Smartscooter. Tie boli navrhnuté tak, aby vyplnili medzeru na trhu menších elektrických skútrov, kde v súčasnosti dominujú benzínové skútre s objemom 50 – 100 cm3.

Telo elektrického skútra Viva Smartscooter je vyrobené z pevného polypropylénu, ktorý je odolný proti poškriabaniu a dá sa recyklovať. Skúter je dostupný v až piatich farebných kombináciách a bol navrhnutý na krátke jazdy po meste. Váži len 80 kg, vrátane vymeniteľnej batérie, ktorá poskytne dojazd približne 85 km na jedno nabitie. Spoločnosť Gogoro nainštalovala v Taiwane viac ako 1 400 staníc GoStations, kde si používateľ môže jednoducho za pár sekúnd vymeniť vybitú batériu za plne nabitú. Skútre Viva budú sprístupnené aj na svetových trhoch, takže sieť staníc na výmenu batérií by mohla nasledovať.

Elektrický skúter Gogoro Viva Smartscooter.

Elektrický skúter jazdí na 10 palcových kolesách a v náboj zadného kolesa sa stal domovom pre integrovaný motor s nízkou údržbou. Vďaka nemu dosahuje skúter maximálnu rýchlosť 50 km / h. Je vybavený duálnymi hydraulickými kotúčovými brzdami a LED prednými a zadnými svetlami, vrátane smerových svetiel. V strede riadidiel sa nachádza integrovaný displej, ktorý poskytne jazdcovi informácie o maximálnej rýchlosti či stave nabitia batérie. Pod pohodlným polstrovaným sedadlom sa nachádza ukladací priestor s objemom 21,6 litra.

Elektrický skúter Gogoro Viva Smartscooter.

Viva Smartscooter prichádza s iQ Smart Keycard s NFC pre odomknutie a naštartovanie. S pomocou pripojeného smartfónu je možné nastaviť opatrenia proti krádeži, ako je rozpoznávanie tváre, odtlačkov prstov a bezpečnostný prístupový kód. Sprievodná mobilná aplikácie tiež vyhľadá najbližšiu stanici GoStation a skontroluje fyzický stav skútra.

Nový elektrický skúter Viva Smartscooter bude od budúceho mesiaca dostupný v Taiwane, zatiaľ čo globálna dostupnosť je naplánovaná na rok 2020.

Elektrický skúter Gogoro Viva Smartscooter.

Spoločnosť Gogoro nainštalovala v Taiwane viac ako 1 400 staníc GoStations, kde si používateľ môže jednoducho za pár sekúnd vymeniť vybitú batériu za plne nabitú.