Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prvé odnímateľné sedlo na bicykel SeatyGo tak ľahko neukradnú

Prvé odnímateľné sedlo na bicykel SeatyGo tak ľahko neukradnú
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nielen bicykle, ale aj samotné sedlá na bicykle môžu lákať zlodejov, keďže sa dajú ľahko ukradnúť. Nie je ani príjemné, ak si jazdec sadne na mokré sedlo. Vývojári zo spoločnosti SeatyLock sa s tým rozhodli niečo spraviť a výsledkom je odnímateľné sedlo na bicykel SeatyGo.

Jednoducho povedané, odnímateľné sedlo na bicykel SeatyGo pozostáva z koľajníc pre uchytenie sedla, ktorú sú vyrobené z nehrdzavejúcej ocele, a ktoré môžu byť namontované na akomkoľvek štandardnom stĺpiku sedla, spolu so samotným sedlom. Počas jazdy zostane sedlo bezpečne pripevnené ku koľajniciam. Ako náhle jazdec bicykel zaparkuje a zamkne, môže sedlo uvoľniť z koľajníc jednoduchým preklopením páky v spodnej strane nosu sedla.

Odnímateľné sedlo na bicykel SeatyGo.

Potom už len stačí vytiahnuť zadnú časť sedla, ktorá je zacvaknutá v držiaku, zobrať sedlo a pokojne ho uložiť do vrecka alebo batohu, aby bolo chránené pred krádežou, dažďom či škodlivými účinkami dlhodobého vystavenia slnečnému žiareniu. Keď príde znova čas na jazdu, stačí ak používateľ sedlo jednoducho pritlačí späť na koľajnice a všetko okamžite zacvakne na správne miesto.

Odnímateľné sedlo na bicykel SeatyGo.

Sedlo je vyrobené z flexibilného polymérového základu, má penové vypchávky a vonkajší poťah z mikrovlákien. Bude dostupné v športovej verzii Dynamic, v pohodlnejšej verzii Urban a v širšej verzii E-Bike pre elektrické bicykle.

Odnímateľné sedlo na bicykel SeatyGo sa dá získať prostredníctvom podpory start-up kampane na portály Kickstarter za 65 dolárov. Maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 85 dolárov. Ak sa vyzbiera dostatok finančných prostriedkov a všetko pôjde podľa plánov výrobcu, prvé sedlá by mali byť zasielané v januári 2020.

Odnímateľné sedlo na bicykel SeatyGo.