Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Miniatúrna súprava Swytch premení váš bicykel na elektrický

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 10. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Keďže elektrické bicykle sú ešte stále finančne nákladné, mnohí ľudia si radšej zvolia jednoduché pridanie elektrickej asistencie do svojho klasického bicykla. Aktualizovaná súprava Swytch Kit sa pritom prehlasuje za najmenší a najľahší takýto dostupný systém na svete.

Pred dvomi rokmi vyšla pôvodná súprava s názvom Swytch eBike Conversion Kit. Aj jej nová verzia sa skladá z troch hlavných častí: predného kolesa s 250 W elektromotorom v jeho náboji, držiaka namontovaného na riadidlách bicykla a vodotesného napájacieho zdroja s batériou a elektronikou, ktorý sa rýchlo zacvakne do tohto držiaka.

Ak sa človek rozhodne, že si chce zajazdiť klasicky bez elektrickej asistencie, stačí jednoducho vytiahnuť napájací zdroj z držiaka na riadidlách. Ak zase chce vrátiť elektrickú podporu, jednoducho zdroj zasunie naspäť. Ide určite o pohodlnejšie nastavenie ako systémy, v ktorých sa napríklad musí vymeniť celé koleso s batériou a motorom.

Napájacia jednotka s batériou a elektronikou Swytch Kit.

Napájacia jednotka zo súpravy Swytch Kit je podľa dostupných údajov o 70 percent menšia ako pôvodná a s váhou 1,5 kilogramu aj o 50 percent ľahšia. LED displej na vrchu jednotky umožní používateľovi si vybrať z piatich úrovní elektrickej asistencie.

Lítium-iónová batéria v modeli Pro sa nabije za 3 hodiny a poskytne výdrž až pre 50 kilometrový dojazd s elektrickou asistenciou. Maximálna rýchlosť je obmedzená na 24 km / h pre Európu alebo 32 km / h pre USA.

Súčasťou súpravy Swytch Kit je predné koleso s 250 W elektromotorom v jeho náboji.

Prostredníctvom start-up kampane na portáli Indiegogo sú k dispozícii rôzne verzie súpravy Swytch Kit. Základná verzia ECO Kit s maximálnym dojazdom okolo 35 km sa dá získať od 357 EUR, zatiaľ čo verzia s výkonnejšou batériou PRO Kit stojí 444 EUR (plánovaná maloobchodná cena 907 EUR). Dostupná je aj najvyššia verzia TOUR Kit s maximálnym dojazdom až 100 kilometrov, ktorá má cenovku 669 EUR (maloobchodná cena bola stanovená na 1 179 EUR). Distribúcia by sa mala začať niekedy v priebehu marca 2020.

Súprava Swytch Kit je údajne najmenším a najľahším systémom elektrickej konverzie pre bicykle.