Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mantour X: Ľahká skladacia e-kolobežka drží balans pri preprave

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 12. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na prvý pohľad vyzerá nová elektrická kolobežka Mantour X od spoločnosti FlowDot ako mnoho iných kompaktných skladacích kolobežiek. No ak je zložená, zostane vyvážená vo vzpriamenej polohe na prednom kolese, aby ju mohol používateľ jednoducho presúvať.

Skladacia elektrická kolobežka Mantour X má v zloženej forme rozmery 80,2 x 13,7 x 18 centimetrov a váži len 7,3 kilogramu. Keď je aktivovaný režim „nasledovania“, vlastný algoritmus zabezpečí, že kolobežka stojí vyvážená na jednom kolese. Takýmto spôsobom sa dá podľa výrobcu presúvať tak, že „nie je potrebné žiadne úsilie“ zo strany používateľa. Okrem toho vývojári tvrdia, že používateľ dokáže kolobežku rozložiť a pripraviť na jazdu už do piatich sekúnd.

Skladacia elektrická kolobežka Mantour X.

V náboji predného kolesa sa nachádza 240 W elektromotor, vďaka ktorému je e-kolobežka Mantour X schopná dosiahnuť maximálnu rýchlosť 20 km / h. Okrem elektrického rekuperačného brzdenia zabezpečí fyzická zadná brzda extra brzdnú silu. Na úkor kompaktnosti poskytne integrovaná batéria energiu na dojazd do vzdialenosti okolo 20 kilometrov na jedno nabitie. Do plnej kapacity sa pritom nabije za štyri hodiny. Na vrchole nastaviteľného stĺpika s rukoväťou sa nachádza LED displej, ktorý zobrazuje informácie o jazde, ako je rýchlosť a stav batérie.

Skladacia elektrická kolobežka Mantour X.

Nová kompaktná skladacia e-kolobežka Mantour X je vybavená predným LED svetlometom a je odolná voči vode a prachu v kategórii IP54. Získať sa dá prostredníctvom prebiehajúcej start-up kampane na portáli Kickstarter za 2 490 HKD (približne 285 EUR). Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane je naplánovaná na marec 2020.

Skladacia elektrická kolobežka Mantour X.