Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

TiGr Blue mini+ je extra odolný, no ľahký zámok na bicykel

TiGr Blue mini+ je extra odolný, no ľahký zámok na bicykel
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 1. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári zo spoločnosti TiGr vytvorili oveľa kompaktnejšiu novú verziu svojho zámku na bicykel z roku 2011. Zámok Blue mini+ je nielen výrazne vyľahčený, no vďaka použitým materiálom je aj odolnejší voči prerezaniu.

Pôvodný zámok TiGr z titánu sa vodorovne montoval na bicykel tak, že obopol ráfik zadného kolesa a prechádzal až k ráfiku predného kolesa, kde sa tyče spojili valcovým zámkom. Toto riešenie síce malo byť účinné, no je trochu veľké a nemotorné. Okrem toho, hoci je titán ako materiál ľahký, existujú iné kovy, ktoré sa dajú ťažšie rezať.

Pôvodný zámok TiGr z titánu.

Vývojári sa preto rozhodli svoj originál zmenšiť a vyľahčiť a najnovším výsledkom vývoja je model zámku na bicykel s názvom TiGr Blue mini+. Ten má oveľa kompaktnejšie rozmery a je vyrobený z tvrdenej modrej ocele s vysokým obsahom uhlíka, ktorá je odolnejšia voči prerezaniu. Zámok je kratší a širší ako originál, takže sa dá jednoduchšie prenášať, ale obopne už len rám a jeden ráfik kolesa.

Nový odolný a vyľahčený zámok na bicykel TiGr Blue mini+.

Zámok Blue mini+ je vďaka použitému materiálu podstatne ľahší ako bežné reťazové, káblové alebo U-zámky. Váži údajne menej 500 gramov a jeho vinylová ochranná vrstva zabraňuje poškriabaniu rámu bicykla. Podľa tvorcov zámok spĺňa a dokonca prekračuje bezpečnostné štandardy odolnosti voči prerezaniu nástrojmi, medzi ktoré patria strihačky na plech, pílky na kov či brúsky.

Nový odolný a vyľahčený zámok na bicykel TiGr Blue mini+ sa dá získať za 80 dolárov prostredníctvom podpory start-up kampane na portáli Kickstarter. Distribúcia prvých kusov je naplánovaná na máj 2020.

Nový odolný a vyľahčený zámok na bicykel TiGr Blue mini+.