Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ľahký e-bicykel Saigon sa pýši dojazdom až 200 km na jedno nabitie

Ľahký e-bicykel Saigon sa pýši dojazdom až 200 km na jedno nabitie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 3. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nový elektrický bicykel Saigon od spoločnosti Modmo sa vyznačuje štíhlym dizajnom a nízkou váhou len 14 kilogramov, no napriek tomu sa jeho vývojárom podarilo dostať jeho dojazd na jedno nabitie batérie až na 200 kilometrov. E-bicykel má navyše modulárny systém pre pridávanie rôzneho príslušenstva.

Rám elektrického bicykla Saigon je vyrobený z hliníka 6061 a má štíhle a pekné línie, vďaka ktorým sa podobá na klasické bicykle. Vyberateľná 18,5 Ah / 666 Wh batéria sa pritom zmestila do hlavnej valcovej trubky rámu, zatiaľ čo 250 W motor je umiestnený náboji predného kolesa. Spoločnosť Modmo tvrdí, že na jedno nabitie batérie môže e-bicykel Saigon prekonať vzdialenosť až 200 kilometrov. Celý elektrický bicykel váži len 14 kilogramov, čo je podstatne menej, ako vážia iné modely na trhu.

Elektrický bicykel Modmo Saigon.

Kolesá majú ľahké terénne pneumatiky, ktoré by nemali mať príliš veľký valivý odpor. Na prednom kolese sa nachádza krátky praktický blatník. Nechýba integrované predné a zadné osvetlenie, spolu s elektroluminiscenčnými lakovanými časťami, ktoré pôsobia ako smerové svetlá. Na ráme sa vpredu a vzadu nachádzajú modulárne body pre uchytenie rôznych doplnkov, či už sú to koše na nákup, detské sedačky, uzavreté odkladacie boxy a podobne. Ak používateľ nechce vyberať batériu, môže tiež použiť predný montážny bod pre pridanie nabíjačky.

Elektrický bicykel Modmo Saigon.

Čo sa týka moderných technológií, tak je Saigon vybavený GPS modulom s vlastným 4G dátovým pripojením pre sledovanie polohy. Ďalej sú to snímače pohybu, ktoré fungujú ako vypínač, čiže keď pohybujete s bicyklom, tak sa odomkne a keď ho niekde položíte, zablokuje sa. Bezdrôtové pripojenie Bluetooth vám zaistí prístup k nastaveniam bicykla a informácii o stave batérie cez mobilnú aplikáciu. Na riadidlách sa nachádza tiež 3 palcový informačný displej.

Nový elektrický bicykel Modmo Saigon sa dá predbežne objednať za 1 999 euro. Distribúcia by sa mala začať v septembri.

Elektrický bicykel Modmo Saigon.