Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mini elektrický bicykel HiMo H1 sa dá zložiť a vložiť do batohu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 3. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nový elektrický bicykel HiMo H1 je navrhnutý tak, aby sa dal zložiť do tak kompaktnej formy, že sa zmestí aj do batohu. Nepatrí síce medzi najrýchlejší a najpohodlnejší spôsob dopravy v meste, ale dá sa oveľa jednoduchšie zložiť a prenášať napríklad po schodoch alebo v prostriedkoch verejnej dopravy.

Technicky by sa e-bicykel H1 dal označiť skôr ako drobný elektrický skúter, pretože sa spolieha výlučne na svoj 180 W motor. Namiesto pedálov spočívajú nohy jazdca na sklopných oporách, ktoré sú umiestnené tesne nad predným kolesom. Napriek miniatúrnym rozmerom môžu jadzi dosiahnuť maximálnu rýchlosť až 18 km / h, zatiaľ čo 7,5 Ah lítium-iónová batéria poskytne dostatok energie pre dojazd približne 30 kilometrov. Batéria s váhou 1,8 kilogramu sa dá vybrať zo zadnej časti rámu pre jej pohodlnejšie nabíjanie.

Miniatúrny skladací elektrický bicykel HiMo H1.

Hliníkový rám v tvare ležiaceho písmena I je osadený na vrchole 7-palcových bezvzduchových gumových pneumatík. Jazdec si môže vysunúť stĺpiky so sedadlom a riadidlami tak, aby sa prispôsobili jeho veľkosti. Keď sú riadidlá úplne vysunuté, dosahuje e-bicykel výšku 955 milimetrov, pričom na dĺžku meria 840 milimetrov. Nosnosť je udávaná až na 91 kilogramov, hoci takýto chlapisko už bude na tak malinkom bicykli zrejme vyzerať trocha smiešne.

Na úkor menšieho pohodlia sa však e-bicykel H1 dá zložiť do malého balíčka, ktorý má rozmery 32 x 46 x 23 centimetrov. Je tak dostatočne malý na to, aby sa dal ľahko chytiť a prenášať alebo sa dokonca zmestí do pribaleného batohu. Pri váhe 14,5 kilogramu však nie je taký ľahký, ako naznačujú jeho rozmery, no stále sa to dá zvládnuť.

Miniatúrny skladací elektrický bicykel HiMo H1.

HiMo H1 má integrovaný predný aj zadný svetlomet a LED displej, ktorý zobrazuje informácie o stave batérie, rýchlosti a nastavení svetiel. Digitálny brzdový systém pomáha s rýchlym zastavením e-bicykla.

Spoločnosť HiMo momentálne ponúka svoj mini skladací e-bicykel H1 prostredníctvom start-up kampane na portáli Indiegogo. Dá sa získať za finančnú podporu v sume 420 euro. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane je 625 euro. Dodávky prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mali uskutočniť v máji tohto roka.

Miniatúrny skladací elektrický bicykel HiMo H1.