Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Flexi-U prináša flexibilitu do segmentu zámkov v tvare písmena U

Flexi-U prináša flexibilitu do segmentu zámkov v tvare písmena U
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 3. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Z pohľadu bezpečného uzamknutia bicykla sú zámky v tvare písmena U zrejme najlepším spôsobom, aký sa dá v súčasnosti použiť. No tieto zámky sú vyrobené z pevných kovov, ktoré sú ťažké a nedajú sa ohýbať, takže je môže byť problém uzamknúť bicykel o okolitý stĺp alebo iný objekt. Zmeniť to však chce nový model U zámku s názvom Flexi-U Silver.

Nový zámok pochádza z dielne spoločnosti Litelok. Skladá sa z uzamykacieho puzdra, ktoré je vyrobené z tvrdenej ocele, a z pásu, ktorý je vyrobený z patentovaného materiálu s názvom Boaflexicore. Tento materiál pritom pozostáva z vrstiev oceľových laniek s vysokou pevnosťou a z patentovaného polymérneho kompozitu. Výsledkom je pás, ktorý je ľahký a pružný, no napriek tomu je údajne stále veľmi odolný voči poškodeniu pomocou nástrojov, ako sú strihače plechu alebo pílky na železo.

Zámok na bicykel Litelok Flexi-U Silver.

Flexi-U je charakteristický tým, že jeho pás je vytvarovaný do tvaru písmena U, ako klasické zámky tohto typu. Vďaka tomu umožní lepšie uzamknúť rám a koleso bicykla k blízkemu nehnuteľnému predmetu. Zámok tiež obsahuje nový vertikálne usporiadaný uzamykací mechanizmus, ktorý sa ľahko ovláda.

Britská organizácia pre testovanie zámkov Sold Secure pritom poskytla zámku Flexi-U Silver stále dobré hodnotenie Silver, ktoré je teda aj súčasťou celého názvu zámku. Nový zámok na bicykel Litelok Flexi-U Silver je už teraz k dispozícii na webových stránkach výrobcu. Dá sa objednať v dvoch veľkostiach, s hmotnosťou 640 a 730 gramov, za cenu 100 dolárov, respektíve 120 dolárov.

Zámok na bicykel Litelok Flexi-U Silver.

Zámok na bicykel Litelok Flexi-U Silver.