Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nový e-bicykel s čudným názvom nevyzerá vôbec ako elektrický

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 3. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ešte nedávno boli všetky elektrické bicykle dosť ťažké a bolo na nich vidieť, že sú elektrické. To sa však postupne začína meniť a na trh sa dostávajú ľahšie e-bicykle, ktoré majú batérie tak dômyselne ukryté, že na prvý pohľad vyzerajú ako bežné bicykle. To je aj prípad najnovšieho e-bicykla od spoločnosti FLX Bike.

Nový elektrický bicykel opisuje výrobca ako „najviac sexy elektrický bicykel na svete“. Nesie zrejme preto aj zvláštne pomenovanie The Babymaker (voľne preložené ako „ploditeľ detí“). Ide o výhradne cestný elektrický bicykel, ktorý je síce v porovnaní s neelektrickými cestnými bicyklami pomerne robustný, no ako e-bicykel je celkom ľahký. Váži len 14,5 kilogramu.

Na prvý pohľad tak človek ani nezaregistruje, žeby sa mohlo jednať o elektrický bicykel. V jeho ráme, ktorý je vyrobený z leteckého hliníka, sú vedené všetky rozvody a 36 V / 7 Ah hodinová lítiová batéria sa vtesnala do vnútra spodnej rámovej trubky. Na jedno nabitie by pritom mala poskytnúť dojazd od 24 do 80 kilometrov, v závislosti od nastavenia úrovne elektrickej asistencie šliapania do pedálov. Motor vývojári ukryli do náboja zadného kolesa. Maximálna rýchlosť s elektrickou asistenciou je udávaná na 40 km / h.

Elektrický bicykel The Babymaker.

Jazdec si môže vyberať medzi jednotlivými režimami asistencie alebo si skontrolovať štatistické údaje (napríklad stav batérie) prostredníctvom riadiacej jednotku s LCD displejom, ktorá je namontovaná na riadidlách e-bicykla. Aby vraj zostali veci jednoduché, nie je k dispozícii žiadna mobilná aplikácia. E-bicykel tiež nemá žiadne prevody navyše, ide teda o model s jedným prevodom. Kupujúci si môže vybrať medzi rovnými alebo stočenými riadidlami, či medzi reťazovým prevodom alebo prevodom s odolným pásom Gates Carbon, ktorý je pre Pro verziu bicykla. Okrem toho má základný model klasické ráfikové brzdy, zatiaľ čo model Pro je vybavený hydraulickými kotúčovými brzdami Magura. Obe verzie majú hladké valivé pneumatiky s rozmermi 700 x 28C.

Elektrický bicykel The Babymaker.

Nový elektrický bicykel The Babymaker je momentálne súčasťou prebiehajúcej start-up kampane na portáli Indiegogo. Štandardný model sa dá získať za 895 euro (plánovaná maloobchodná cena je 1 847 euro) a model Pro je ponúkaný za 1 154 euro (maloobchodná predajná cena bola stanovená na 2 309 euro). Spoločnosti FLX Bike sa pritom už teraz podarilo vyzbierať viac ako milión euro, pričom cieľová suma bola nastavená len na 18 478 euro. Dodávka prvých kusov by sa tak mohla s najväčšou pravdepodobnosťou začať už v septembri 2020.

Elektrický bicykel The Babymaker.