Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S.Light: Rotujúce výstražné svetlo pre núdzové situácie

S.Light: Rotujúce výstražné svetlo pre núdzové situácie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak musí vodič zastaviť na okraji cesty, či už kvôli problémom s motorom alebo výmene pneumatiky či inej núdzovej situácii, môže to byť pre neho nebezpečné. Má síce k dispozícii klasický výstražný trojuholník, no oveľa viditeľnejšou pomôckou, najmä v noci a za dažďa, by mohlo byť výstražné svetlo S.Light. To premieta viaceré výstražné signály viditeľné zo vzdialenosti až 200 metrov.

Systém S.Light sa nastavuje veľmi rýchlo a ľahko, jednoducho sa pripojí na vozidlo pomocou silného magnetu. Výstražné svetlo tak môže byť bez problémov umiestnené na kufri, na streche alebo na boku automobilu, autobusu alebo nákladného automobilu. Hoci je magnet dostatočne silný na to, aby sa bezpečne pripevnil k vozidlu, je stále dostatočne jemný, aby nepoškodil lak vozidla. Flexibilný stĺpik pritom uľahčuje nastavenie uhla výstražného svetla tak, aby sa zabezpečila čo najvyššia viditeľnosť pre približujúcu sa vozidlá v premávke.

Rotujúce výstražné svetlo S.Light

Keď zariadenie S.Light nepoužívate, dá sa zložiť do rozmerov 88 x 100 x 500 mm, takže v aute nezaberie veľa miesta. Po rozložení LED svetlo rotuje v kruhu s priemerom asi 60 centimetrov. Týmto pohybom vytvára osvetlenie s vysokou intenzitou nielen v tvare výstražného trojuholníka, ale tiež jediným stlačením tlačidla umožní premietať rôzne správy alebo symboly. V závislosti od núdzovej situácie si používateľ môže vybrať zo SOS, HELP, výstražného trojuholníka alebo symbolu obojstrannej šípky.

Rotujúce výstražné svetlo S.Light

Celý systém je nepremokavý a je napájaný tromi klasickými batériami typu AAA. Vďaka nim vydrží rotovať viac ako dve hodiny. Pre svetlé denné podmienky, ktoré by mohli sťažiť spozorovanie LED diód, sa S.Light dodáva aj s reflexným výstražným trojuholníkom. Ten sa dá vidieť zo vzdialenosti viac ako 180 metrov a po použití sa dá zložiť do kompaktnej formy pre ľahké skladovanie.

S.Light sa dá získať prostredníctvom prebiehajúcej start-up kampane na portáli Kickstarter za 69 dolárov. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane je naplánovaná na september 2020.

Pre svetlé denné podmienky, ktoré by mohli sťažiť spozorovanie LED diód, sa S.Light dodáva aj s reflexným výstražným trojuholníkom.