Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Strøm vyráža do mesta so štýlovým dámskym elektrickým bicyklom

Strøm vyráža do mesta so štýlovým dámskym elektrickým bicyklom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 5. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dánski vývojári zo spoločnosti Strøm predstavili novú verziu svojho mestského elektrického bicykla City W, ktorý je so svojim zníženým hliníkovým rámom navrhnutý najmä s ohľadom na ženy. Je vybavený 250 W motorom, pneumatikami odolnými voči prepichnutiu a voliteľným predným košíkom s integrovaným svetlometom.

Nový elektrický bicykel City W prichádza ako univerzálny model, ktorý vyhovuje jazdcom s výškou medzi 155 - 205 centimetrov. Európska verzia e-bicykla je dodávaná s 250 W motorom, ktorý je umiestnený v náboji predného kolesa, a dokáže dosiahnuť maximálnu rýchlosť 25 km / h. Verzia pre americký trh získala výkonnejší 350 W motor, čo sa podpísalo aj na maximálnej rýchlosti až 32 km / h. V oboch prípadoch získa jazdec možnosť prepínania medzi šiestimi úrovňami elektrickej asistencie šliapania do pedálov.

Dámsky elektrický bicykel Strøm City W.

V hlavnej rúrke zníženého rámu pre uľahčenie nasadania sa nachádza vyberateľná batéria s kapacitou 10,4 Ah. Tá na jedno nabitie poskytne dojazd do maximálnej vzdialenosti až 60 kilometrov, samozrejme v závislosti od váhy jazdca a nastaveného stupňa elektrickej asistencie. Batéria sa do plnej kapacity nabije za približne 3 až 4 hodiny. K dispozícii je tiež aj batéria s kapacitou 14 Ah, vďaka ktorej sa maximálny dojazd predĺži až na 80 kilometrov.

Elektrický bicykel City W váži 21 kilogramov a je vybavený integrovanými prednými a zadnými svetlometmi, cyklistickým počítačom umiestneným na riadidlách, s portom USB pre nabíjanie mobilných zariadení počas jazdy, trojstupňovým prevodom Shimano, kotúčovými brzdami a pneumatikami Schwalbe, ktoré sú odolné proti prepichnutiu. K dispozícii je aj voliteľný nákupný kôš, ktorý je namontovaný pred riadidlami e-bicykla.

Dámsky elektrický bicykel Strøm City W.

Európska verzia dámskeho elektrického bicykla Strøm City W je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Indiegogo. Získať sa dá za 949 EUR, zatiaľ čo model pre americký trh stojí 1 029 EUR. Na výber je prevedenie v bielej, čiernej alebo červenej farbe. Za šikovný nákupný kôš si treba priplatiť 75 EUR a za výkonnejšiu batériu „Go More“ je to ďalších 80 EUR. Vývojárom sa pritom podarilo vyzbierať viac ako 500 000 EUR, pričom požadovaný cieľ bol 50 000 EUR. Nič teda nebráni tomu, aby sa nové e-bicykle dostali k podporovateľom kampane už v priebehu augusta tohto roku.

Dámsky elektrický bicykel Strøm City W.