Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Štýlový e-bicykel Eyeo 1 má otvorený rám a pohon typu všetko v jednom

Štýlový e-bicykel Eyeo 1 má otvorený rám a pohon typu všetko v jednom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 6. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Taiwanský výrobca Gogoro je pravdepodobne známy pre svoje farebné elektrické skútre a sieťou staníc pre výmenu batérií. No najnovšie zaradil do svojho portfólia elektrický bicykel s názvom Eyeo 1. Ten sa vyznačuje zaujímavou konštrukciou rámu bez zvislej trubky a obsahuje úplne nový digitálny pohon.

Elektrický bicykel Eeyo 1 je postavený na systéme digitálneho pohonu typu všetko v jednom, ktorý výrobca nazval ako Eeyo Smartwheel. Systém sa skladá z 250 W motora, 123,4 Wh batérie, senzorov a bezdrôtového pripojenia. To všetko je uložené vo zväčšenom náboji zadného kolesa. E-bicykel sa vyznačuje aj karbónovým remeňom Gates, ktorý zaistí nízku údržbu a jazdu bez oleja. Snímač krútiaceho momentu zase „okamžite dodá asistenciu šliapanie do pedálov“, ktorá jazdcovi poskytne zvýšenú kontrolu, silu a rýchlosť. A to až do maximálnej rýchlosti 30,5 km / h.

Elektrický bicykel Gogoro Eeyo 1.

Výdrž batérie na jedno nabite by sa mala v ekologickom režime dostať na približne 88,5 kilometrov jazdy. V športovom režime sa maximálny dojazd skráti na približne 64 kilometrov. K batérii sa dodáva malá nabíjačka, ktorú si môžete zobrať zo sebou, no k dispozícii je aj voliteľná stojanová nabíjačka.

Keď sa jazdec, ktorý má nainštalovanú mobilnú aplikáciu Eeyo, vzdiali z dosahu Bluetooth signálu od svojho e-bicykla, motor sa automaticky uzamkne, čo môže pomôcť zmariť pokusy o krádež bicykla. Aplikácia sa dá tiež použiť na zobrazenie základných informácií o jazde a umožňuje bezdrôtové aktualizácie firmvéru a softvéru, aby sa zabezpečilo, že e-bicykel Eeyo 1 bude využívať najnovšie funkcie. Spoločnosť Gogoro plánuje v budúcnosti pridať do aplikácie aj integráciu sledovania zdravia a analýzu údajov o vykonanej jazde.

Elektrický bicykel Gogoro Eeyo 1s.

Eeyo 1 však púta pozornosť aj svojim dizajnom s otvoreným rámom. Vývojári odstránili zvislú sedlovú trubicu, pričom sa rám spolieha na ľahké uhlíkové vlákna vystužené Kevlarom. Predná vidlica je tiež vyrobená z uhlíkových vlákien a veľká diera v strede by mohla uľahčiť prenášanie e-bicykla nahor po schodoch.

Nový elektrický bicykel Gogoro Eeyo 1 sa dodáva v zelenkavo-modrej alebo v červeno-oranžovej farbe. Táto verzia má zliatinový sedlový stĺpik, riadidlá a ráfiky a celkovo váži 12,5 kg. Tento model bude dostupný od júla za cenu 3 899 dolárov. Ešte ľahšia verzia v matnej bielej farbe, nazývaná ako Eeyo 1s, má váhu len 11,9 kg a je vybavená sedlovým stĺpikom, riadidlami a ráfikmi z uhlíkových vlákien. No cena sa v tomto prípade vyšplhala až na 4 599 dolárov.

Elektrický bicykel Gogoro Eeyo 1.