Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Blinxi: LED svetlo so smerovkami pre bežnú cyklistickú prilbu

Blinxi: LED svetlo so smerovkami pre bežnú cyklistickú prilbu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 6. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V súčasnosti máme k dispozícii viacero takzvaných „inteligentných“ cyklistických prílb, z ktorých väčšina má zadné svetlo a diaľkovo ovládane LED smerovky. Vďaka vývojárom z Overade môžete pridať túto funkcionalitu aj vašej obyčajnej cyklistickej prilbe.

Systém Blinxi, ktorý pochádza z dielne francúzskej spoločnosti Overade, sa skladá z dvoch hlavných častí: jednotky s LED svetelným pruhom a modulu s rádiovým diaľkovým ovládaním. Používateľ začne tak, že na zadnú časť bežnej cyklistickej prilby natrvalo prilepí magnetickú montážnu dosku. Jednotka so svetlom sa potom dá ľahko pripevniť k doske alebo z nej odobrať, podľa potreby, napríklad ak sa musí nabiť batéria. Diaľkové ovládanie je namontované na riadidlách bicykla. Všetky komponenty sú označené za odolné voči poveternostným vplyvom.

LED svetlo so smerovkami pre cyklistickú prilbu Blinxi.

Blinxi sa využíva jednoducho ako zadné svetlo a zároveň aj ako smerové svetlá. Smerovka sa aktivuje stlačením niektorého z dvoch tlačidiel na diaľkovom ovládači – tým dôjde k blikaniu LED diód na príslušnej strane svetla. Ak si to užívatelia želajú, môžu si nastaviť zvukovú pripomienku, aby po zabočení vypli signál. Samotné zadné svetlo obsahuje štyri LED diódy v strede, ktoré sa dajú nastaviť tak, aby svietili nepretržite, blikali alebo v prípade potreby boli vypnuté. Bez ohľadu na zvolený režim bude stále fungovať funkcia smerových svetiel.

LED svetlo so smerovkami pre cyklistickú prilbu Blinxi.

Lítiová batéria má výdrž približne 10 hodín prevádzky v režime blikania na jedno nabitie. Nabíja sa prostredníctvom portu USB. Diaľkové ovládanie je napájané samostatnou vymeniteľnou batériou typu CR2032.

LED svetlo so smerovkami pre cyklistickú prilbu Blinxi je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kicstarter. Získať sa dá za akciovú cenu 55 EUR. Plánovaná maloobchodná cena je 69 EUR. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať už v júli tohto roku.

LED svetlo so smerovkami pre cyklistickú prilbu Blinxi.