Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Skladací e-bicykel Fiido D11 má dojazd s asistenciou až 100 km

Skladací e-bicykel Fiido D11 má dojazd s asistenciou až 100 km
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 6. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínska firma Fiido chystá nový elektrický bicykel D11, ktorý sa dá rýchlo zložiť do kompaktných rozmerov pre jeho ľahšiu prepravu. Navyše sa môže pochváliť úctyhodným dojazdom s elektrickou asistenciou až 100 kilometrov na jedno nabitie batérie.

Skladací elektrický bicykel Fiido D11 má rám vyrobený zo zliatiny leteckého hliníka, ktorý prispieva k celkovej hmotnosti len 12,9 kg. E-bicykel s rozmermi 248 x 57 x 110 cm je vybavený sklopným mechanizmom, ktorý ho za niekoľko sekúnd dokáže zmenšiť na 84 x 40 x 59 cm, aby sa dal uložiť do kufra auta alebo jednoduchšie prepraviť vo verejnej doprave.

Skladací elektrický bicykel Fiido D11.

V režime elektrickej asistencie šliapania do pedálov sľubuje D11-tka, že poskytne jazdcom dojazd až 100 km na jedno nabitie 36-V / 11,6-Ah batérie. Tá sa nachádza v odnímateľnej trubke sedadla. Pomocou priloženej nabíjačky sa batéria nabije do plnej kapacity asi za sedem hodín. K dispozícii sú tri úrovne elektrickej asistencie z 250 W motora v náboji zadného kolesa. Jazdi môžu dosiahnuť maximálnu rýchlosť 25 km / h, ktorá spĺňa limity EÚ.

Skladací elektrický bicykel Fiido D11.

Vo výbave e-bicykla nechýba LCD displej s možnosťou výberu asistenčných režimov a kontroly informácií o jazde, predné a zadné svetlá a sedemstupňová prehadzovačka Shimano. Jeho 20-palcové kolesá majú nazuté pneumatiky CST a o brzdenie sa postarajú predné a zadné kotúčové brzdy.

Spoločnosť Fiido sa rozhodla financovať výrobu svojho e-bicykla D11 prostredníctvom start-up kampane na portáli Indiegogo. Tá by sa mala spustiť 20. júna. Maloobchodná cena by mala byť 1 299,99 dolárov, no podporovatelia kampane sa môžu tešiť na úsporu údajne až 38 percent.

Skladací elektrický bicykel Fiido D11.