Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ducati vyráža na cestu s elektrickým trekingovým bicyklom e-Scrambler

Ducati vyráža na cestu s elektrickým trekingovým bicyklom e-Scrambler
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 7. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Talianska spoločnosť Ducati uviedla na trh nový Scrambler, no nie je to motocykel, ale elektrický bicykel. Známy výrobca totiž spojil sily s firmou Thok E-bikes a vnikol model e-Scrambler – elektrický trekingový bicykel, ktorý je pripravený na ulice v meste, rovnako ako na vidiecke cesty.

Nový elektrický trekingový bicykel Ducati e-Scrambler dostal do výbavy motor Shimano Steps E7000, ktorý je umiestnený v strednej časti s pedálmi. Má výkon 250 wattov a krútiaci moment 60 Nm. Energiu mu dodáva 504-Wh batéria Shimano. Výrobca však neuvádza maximálny dojazd, maximálnu rýchlosť ani dobu nabíjania batérie.

Elektrický trekingový bicykel Ducati e-Scrambler.

Model bicykla e-Scrambler má rám z hliníkovej zliatiny 6061 (takzvaný dural), ktorého rúrky sú tvarované za tepla a majú rôznu hrúbku. E-bicykel jazdí na 27,5-palcových kolesách Thok e-plus, na ktorých sú osadené 2,35-palcové široké pneumatiky Pirelli Cycl-e. Jazdec môže využiť 11-stupňovú prehadzovačku SRAM NX a 203 mm štvorpiestové kotúčové brzdy SRAM. K pohodlnej jazde prispeje aj predné odpruženie prostredníctvom vidlice Suntour XCR34.

Elektrický trekingový bicykel Ducati e-Scrambler.

Spoločnosť Ducati pridala svoje vlastné ergonomické rukoväte a sedadlo. V štandardnej výbave sú tiež zahrnuté zliatinové blatníky, stojan na prepravu nákladu, stojan na parkovanie, ako aj predná a zadné svetlá.

Trekingový bicykel Ducati e-Scrambler s elektrickou asistenciou šliapania do pedálov je k dispozícii v štyroch veľkostiach rámu. Je dostupný len v kombinácii žltej a čiernej farby a predáva sa za cenu 3 699 EUR.

Elektrický trekingový bicykel Ducati e-Scrambler.