Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Systém Elevate jednoducho pridá horským bicyklom elektrický pohon

Systém Elevate jednoducho pridá horským bicyklom elektrický pohon
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 9. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V súčasnosti už existuje viacero súprav, ktoré umožnia používateľom premeniť ich bežný bicykel na bicykel s elektrickým pohonom. No väčšina z nich si vyžaduje výmenu kolesa alebo prevodov. Nový systém s názvom Elevate je v tomto smere iný. Inštaluje sa jednoduchým spôsobom cez zadnú kotúčovú brzdu.

Systém Elevate je dielom spoločnosti bimotal a je navrhnutý špeciálne pre použitie na horských bicykloch. Skladá sa pritom zo štyroch hlavných častí: zo 750-wattového motora, ktorý je umiestnený nad zadnou kotúčovou brzdou a zdieľa existujúce úchyty brzdy; z brzdového rotora špecifického pre daný systém, ktorý má vo vnútri ozubené koleso a nahrádza existujúci rotor; z valcová 250-Wh lítiová batéria, ktorá je umiestnená v nosiči na fľašu s vodou na ráme bicykla; a z diaľkového ovládania, ktoré je namontované na riadidlách.

Systém Elevate pre jednoduchú konverziu bežného horského bicykla na elektrický.

Ak je systém ovládaný diaľkovým ovládaním, motorový prevod na motore zaberá s prevodom na brzdovom rotore, a tým sa otočí koleso. Systém umožní dosiahnuť maximálnu rýchlosť s elektrickým pohonom až 45 km / h a odhadovaný dojazd je udávaný od 24 až do 48 kilometrov, v závislosti od podmienok a váhy jazdca. V súčasnej podobe je systém Elevate káblovo prepojený, no vývojári plánujú aj pripojenie Bluetooth. Rovnako je v pláne aj pridanie funkcie elektrickej asistencie šliapania do pedálov.

Systém Elevate pre jednoduchú konverziu bežného horského bicykla na elektrický.

V prípade, že si jazdec už neželá používať systém, jednoducho vytiahne batériu z nosiča na fľašu a uvoľní motor z úchytov jednoduchým stlačením dvoch rýchloupínacích páčok. Celý systém má váhu okolo 2,9 kilogramu é zariadenie údajne nakláňa váhy na 2,9 kg (5,9 lb), aj keď časť toho obsahuje rotor, ktorý nahradzuje existujúci rotor, ktorý už je na kolese.

Systém Elevate pre jednoduchú konverziu bežného horského bicykla na elektrický sa dá rezervovať u výrobcu. Jeho cena bude 1 950 dolárov a distribúcia by sa mala rozbehnúť začiatkom budúceho roka.

Systém Elevate pre jednoduchú konverziu bežného horského bicykla na elektrický.