Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

E-skúter Ekooter sa skladá do kruhového tvaru s rukoväťou

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 11. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci už existuje množstvo rôznych skladacích elektrických skútrov, nie všetky sa dajú po zložení ľahko prepravovať. Nový elektrický skúter s názvom Ekooter však s tým problém nemá, keďže sa dá zložiť do podoby akoby krúžku, ktorý sa ťahá na malinkých kolieskach pomocou rukoväte.

Elektrický skúter Ekooter, ktorý navrhla britská firma Ekoo, sa počas jazdy preháňa na svojich 14-palcových kolesách maximálnou rýchlosťou až 25 km / h. Dve až tri hodiny nabíjania 10,5-Ah vymeniteľnej batérie Samsungu v štandardnom modeli by malo zaistiť dojazd približne 100 kilometrov. Model Ekooter Light má slabšiu 7 Ah batériu, ktorá na jedno nabitie poskytuje dojazd do vzdialenosti okolo 64 kilometrov.

Skladací elektrický skúter Ekooter.

Ako náhle je čas vziať e-skúter do interiéru alebo do prostriedkov verejnej dopravy pri dochádzaní, zadné koleso sa dá z jednej strany sklopiť do zakriveného rámu vyrobeného z hliníka leteckej kvality, zatiaľ čo predné koleso sa sklopí z druhej strany. Celá vec sa dá potom postaviť na súpravu malých koliesok, ktoré sú umiestnené na spodnej strane výstupkov na nohy, a používateľ môže e-skúter ťahať za sebou prostredníctvom uchopenia jeho rukoväte. Rukoväť sa dá tiež zložiť pozdĺž kolies, aby sa dal e-skúter lepšie uložiť ak sa nepoužíva. Podľa spoločnosti Ekoo trvá celý proces skladania alebo rozkladania nie viac ako päť až sedem sekúnd.

Skladací elektrický skúter Ekooter.

Medzi ďalšie vlastnosti modelu Ekooter patrí 350-wattový motor umiestnený v náboji zadného kolesa, predné a zadné LED osvetlenie, vrátane brzdového svetla. Predné koleso je vybavené kotúčovou brzdou, zatiaľ čo na zadnom kolese sa nachádza bubnová brzda. Hmotnosť štandardného modelu elektrického skútra Ekooter je 18 kilogramov a hmotnosť verzie Ekooter Light klesla na 15 kilogramov.

Skladací elektrický skúter Ekooter sa dá získať prostredníctvom podpory prebiehajúcej startup kampane na portáli Indiegogo. Model Ekooter Light stojí 549 GBP (asi 613 EUR), zatiaľ čo štandardný model Ekooter je ponúkaný za 609 GBP (približne 680 EUR). Dodávka prvých kusov je naplánovaná na február 2021.

Skladací elektrický skúter Ekooter.