Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prilba na motocykle Quin Quest privolá pomoc, ak havarujete

Prilba na motocykle Quin Quest privolá pomoc, ak havarujete
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 11. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Quin Design predstavila novú výklopnú inteligentnú prilbu z uhlíkových vlákien navrhnutú pre motocyklistov, ktorí sa venujú dobrodružstvu na cestách i bežnému cestovaniu. Prilba s názvom Quin Quest sa chváli integrovanou komunikáciou cez Bluetooth a schopnosťou detegovať havárie a privolať pomoc, keď má jazdec problémy.

Nová inteligentná prilba na motocykle Quin Quest má škrupinu vyrobenú z uhlíkových vlákien, odnímateľné výstelky, sofistikovane zabudovaný výsuvný ochranný štít a rýchloupínací slnečný štít. Prilba je vybavená vlastným integrovaným systémom Bluetooth, pričom na ľavej strane má umiestnený malý ovládací panel s piatimi odolnými tlačidlami. Bluetooth rozhranie umožní jazdcovi volať a prijímať hovory z prepojeného smartfónu, môže využiť navigáciu alebo si púšťať obľúbenú hudbu.

Inteligentná prilba na motocykle Quin Quest.

V prípade havárie na motocykli sa aktivuje integrovaný systém detekcie nehôd. Ak mu v priebehu odpočítavania jazdec neodpovie, začne odosielať notifikácie, e-maily a SMS správy určeným tiesňovým kontaktom, ktoré môžu následne kontaktovať záchrannú službu, aby sa mohla k miestu nehody dostať rýchlejšie.

Inteligentná prilba na motocykle Quin Quest.

K dispozícii je tiež funkcia SOS majáka ak je jazdec v nebezpečenstve a nemôže zastaviť. Trojité stlačenie volacieho tlačidla na prilbe spustí odpočítavanie SOS, ktoré potom pošle tiesňovým kontaktom údaje o polohe jazdca. Samotná prilba Quin Quest je pomerne ľahká, váži 1 750 gramov.

Inteligentná prilba na motocykle Quin Quest je už ponúkaná v predpredaji za cenu 699 dolárov. K dispozícii je vo veľkostiach od XS do XXXL, pričom distribúcia by sa mala rozbehnúť začiatkom budúceho mesiaca.

Inteligentná prilba na motocykle Quin Quest.