Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Skladacia e-kolobežka, ktorá sa dá nosiť v ruke alebo v batohu

Skladacia e-kolobežka, ktorá sa dá nosiť v ruke alebo v batohu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 12. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Startup spoločnosť pre mikromobilitu WheelKinetic uviedla na trh malú skladaciu elektrickú kolobežku s názvom BooZter. Tá sa dá zložiť do mimoriadne kompaktného tvaru, aby sa dala ľahšie prenášať ručne, alebo aby sa zmestila do batohu.

Nová kompaktná skladacia elektrická kolobežka BooZter z dielne ukrajinského výrobcu WheelKinect má sklopné opierky na nohu po oboch stranách svojho rámu, ktoré umožňujú státie v smere jazdy. Váži 6,5 kilogramu a je vyrobená z kombinácie uhlíkových vlákien, titánu a hliníka.

Kompaktná skladacia elektrická kolobežka BooZter.

Táto e-kolobežka je pritom dostatočne malá na to, aby sa zmestila do batohu alebo dokonca do tašky na notebook. Keď je zložená, má rozmery asi 26 x 47 centimetrov. Poskladať sa dá zhruba za 10 sekúnd a dá sa aj ručne prenášať pomocou pohodlnej integrovanej rukoväte. Zaujímavé je aj to, že keď je e-kolobežka zložená, jej kolesá sú umiestnené vo vnútri jednotky a potenciálne tak nevypadávajú nečistoty, ktoré sa nahromadili na kolesách počas jazdy.

Kompaktná skladacia elektrická kolobežka BooZter.

Predpokladá sa, že 250-wattový motor v náboji zadného kolesa ponúkne maximálnu rýchlosť 20 km / h, zatiaľ čo vymeniteľná batéria poskytne na jedno nabitie dojazd do vzdialenosti približne 20 kilometrov. Dá sa tiež nainštalovať menej výkonná batériu, aby bola e-kolobežka kompatibilná s predpismi o leteckej preprave TSA. V obidvoch prípadoch je integrovaný rekuperačný systém brzdenia, ktorý dodá trocha energie naspäť do batérie a potenciálne tak predĺži celkový dojazd.

Kompaktná skladacia elektrická kolobežka BooZter.

Skladacia e-kolobežka BooZter jazdí na 8-palcových (20 cm) kolesách, ktoré sú odolné proti prepichnutiu, má vpredu dva pásy jasných LED diód, ktoré osvetľujú cestu vpredu s jasom 300 lúmenom, zatiaľ čo vzadu sa nachádza 80-lúmenové brzdové / nočné svetlo. K dispozícii je samozrejme aj sprievodná mobilná aplikácia pre zariadenia s operačným systémom Android alebo iOS, ktorá umožní kontrolu stavu batérie, vyladenie výkonu, prispôsobenie svetiel, prezeranie informácií o jazde a nastavenie rôznych jazdných režimov.

E-kolobežka BooZter sa dá získať prostredníctvom prebiehajúcej startup kampane na portáli Kickstarter za 899 dolárov, pričom maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 1 300 dolárov. Preprava by sa mala začať v auguste 2021.

Kompaktná skladacia elektrická kolobežka BooZter.