Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zámok Pealock má veľký alarm v malom elektronickom obale

Zámok Pealock má veľký alarm v malom elektronickom obale
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 12. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nie každý chce so sebou vláčiť ťažký a objemný zámok na bicykel typu U, no môže sa zase obávať, že sa zlodeji pokúsia dostať cez menej odolný zámok. Poslúžiť by však mohol nový elektronický zámok Pealock s poriadne hlasitým alarmom.

Zámok Pealock, z dielne českých návrhárov, pozostáva z polyméru odolného voči dažďu a snehu, ktorý obsahuje elektronické komponenty. S pevným objektom sa spája pomocou pásu z termoplatického elastoméru, s ktorým sa dá obopnúť bicykel, lyže, skútre alebo čokoľvek iného.

Okrem nabíjateľnej lítiovej batérie obsahuje elektronika hlasný 110-decibelový alarm, snímač pohybu, LED indikátor stavu batérie, ako aj bezdrôtové technológie Bluetooth, NFC a GSM. Po nastavení je zámok Pealock elektronicky zapnutý / uzamknutý alebo odblokovaný / odomknutý pomocou sprievodnej mobilnej aplikácie pre operačné systémy Android a iOS. Alternatívne pridržanie pribalenej NFC karty pri zámku poslúži rovnakému účelu.

Elektronický zámok Pealock.

Ak by sa potenciálny zlodej chcel pokúsiť prekonať zámok alebo predmet, ktorý zaisťuje, integrovaný detektor pohybu spôsobí spustenie alarmu a navyše zámok pošle na používateľov smartfón textové upozornenie (prostredníctvom Bluetooth alebo GSM, na základe toho, ako ďaleko je od zámku). Používateľ môže pritom nastaviť aktivovanie alarmu od jednej do 15 sekúnd pohybu.

Elektronický zámok Pealock.

Hoci sa zdá, že blokovací pás zámku vyzerá ako obyčajný gumový pás, je v skutočnosti vo vnútri vystužený vrstvou kevlaru a oceľovými lanami. Zahŕňa tiež elektrický vodič pripojený k alarmu. Ak by sa niekto pokúsil pás prezerať, opäť zaznie alarm a odošle sa textové upozornenie.

Elektronický zámok Pealock je teraz k dispozícii na predbežné objednanie v limitovanom množstve za cenu 3 490 KČ (približne 133 EUR). K dispozícii je v troch farebných prevedeniach. Dodanie by malo prebehnúť vo februári.

Elektronický zámok Pealock.