Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Cyklistické svetlo z uhlíkových vlákien sa po pripevnení samé zapne

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
20. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existuje nepreberné množstvo moderných cyklistických svetiel, no stále sa nájde miesto na inovácie. Myslia si to aj vývojári zo spoločnosti Luislight, ktorí predstavili predné cyklistické svetlo L300. To si vo svojom ľahkom tele z uhlíkových vlákien prináša viaceré užitočné technológie.

Model L300 má valcovité telo vyrobené z uhlíkových vlákien, ktoré sa rýchlo a ľahko pripevní alebo odoberie pomocou pribaleného magnetického držiaka na riadidlá. Svetlo sa pritom automaticky zapne, ako náhle ho používateľ pripevní na magnetický držiak, a samozrejme sa samé vypne, ak je z držiaka odobraté.

Predné cyklististické svetlo Luislight L300.

Keďže je tento držiak vybavený až šiestimi neodymovými magnetmi, svetlomet by mal zostať pevne prichytený, aj keď cyklista jazdí po nerovných cestách. Navyše ak dôjde k náhodnému zrazeniu svetla z držiaka, integrovaný akcelerometer zaznamená tento prudký pohyb a aktivuje režim blikania svetla, čo by malo jazdcovi uľahčiť jeho nájdenie v tme.

Predné cyklististické svetlo Luislight L300.

Aby zostali veci jednoduché, je model L300 vybavený len dvoma režimami svietenia s vysokou alebo slabšou intenzitou. Tieto režimy sa vyberajú pomocou prepínača na zadnej strane svetlometu. V režime . V režime s vysokým jasom svieti svetlo intenzitou 300 lúmenov, pričom lítium-iónová batéria vydrží pri používaní tohto režimu približne 4,5 hodiny na jedno nabitie. Výdrž sa vyšplhá na 9 hodín v druhom režime, kedy svieti svetlo so zníženou intenzitou 200 lúmenov.

Predné cyklististické svetlo Luislight L300.

Samotný svetlomet je vodotesný, prachotesný a odolný voči nárazom. Jeho hmotnosť je len 102 gramov. Získať sa dá prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter za 69 EUR. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 79 EUR.