Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mestský e-bicykel LeMond Prolog váži menej ako 12 kilogramov

Mestský e-bicykel LeMond Prolog váži menej ako 12 kilogramov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 1. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Minulý rok v septembri došlo k reinkarnácii značky bicyklov LeMond a spoločnosť teraz predstavila svoj prvý elektrický bicykel Prolog, ktorého hmotnosť sa vďaka použitiu uhlíkových vlákien podarila vývojárom zraziť len na 11,8 kilogramu.

Premenovaný model Prolog, ktorý bol predtým predvádzaný v 3D renderoch pod názvom Daily, má rám a vidlicu vyrobené z uhlíkových vlákien, no z tohto ľahučkého a odolného materiálu sú tiež vyrobené riadidlá, predstavec, blatníky a sedlovka. K dispozícii je aj voliteľná verzia s kolesami z uhlíkových vlákien.

Mestský elektrický bicykel LeMond Prolog.

Výkon jazdca podporí 250-wattový motor Mahle X35+ umiestnený v zadnom náboji kolesa, ktorý poskytuje krútiaci moment až 40 Nm a najvyššiu rýchlosť elektrickej asistencie šliapania do pedálov až 32 km / h. K dispozícii sú pritom tri úrovne asistencie, ktoré sa dajú zvoliť pomocou elektronického rozhrania s jedným tlačidlom, ktoré je integrované do hornej rámovej trubky.

Motor je poháňaný neodnímateľnou 36V / 250-Wh lítiovou batériou, ktorá je integrovaná v dolnej trubici. Výrobca o nej tvrdí, že na jedno nabitie poskytne dojazd do vzdialenosti až okolo 74 kilometrov. Dojazd sa dá zvýšiť o 70 percent pridaním voliteľnej externej batérie.

Mestský elektrický bicykel LeMond Prolog.

Medzi ďalšie vlastnosti patria predné a zadné LED svetlá, ktoré sú stále zapnuté (predný svetlomet má jas 500 lúmenov); hydraulické kotúčové brzdy Shimano; vnútorne vedené káble a iné rozvody; bezdušové hliníkové kolesá; zvonček Spurcycle; a hydraulický pohon 1 x 11 Shimano GRX. Ako vylepšenie je k dispozícii elektronický prevod Shimano Di2.

Nový elektrický bicykel LeMond Prolog je teraz k dispozícii v troch farebných prevedeniach za cenu 4 500 dolárov. Preprava by sa mala začať budúci mesiac.

Mestský elektrický bicykel LeMond Prolog.

Mestský elektrický bicykel LeMond Prolog.