Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HAVN môže byť ideálnym parkovacím miestom pre e-bicykle

HAVN môže byť ideálnym parkovacím miestom pre e-bicykle
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 3. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci sa dá elektrický bicykel len jednoducho uzamknúť k stĺpu alebo k stojanu, nebolo by lepšie ho zaparkovať niekde na mieste, kde by sa dal dobiť a jazdec by si mohol uložiť svoju výstroj? Presne pre tento účel bol navrhnutý systém parkovacích stojanov HAVN.

Každá parkovacia jednotka pre elektrické bicykle HAVN, ktorú vytvorila belgická spoločnosť Street Waves, sa skladá z obdĺžnikovej skrinky vyrobenej z nehrdzavejúcej ocele, ktorá má objeme 55 litrov, s jednou vyvýšenou vodorovnou oceľovou konzolou v hornej časti a ďalšou konzolou vychádzajúcou zdola skrinky.

Keď jazdec svoj e-bicykel oprie o danú jednotku, jeho horná rámová rúrka spočíva na hornej konzole, pričom drevo umiestnené na prednej strane tejto konzoly chráni rám pred poškriabaním. Dolná konzola zasa drží predné koleso e-bicykla na mieste tak, že smeruje dopredu, namiesto aby sa otočilo na jednu zo strán.

Parkovací stojan pre elektrické bicykle HAVN.

Pred uzamknutím e-bicykla používateľ otvorí veko na skrinke HAVN a dovnútra si môže odložiť prilbu, rukavice, bundu a ďalšie cyklistické vybavenie. Ako bonus navyše, zrkadlo na vnútornej strane veka umožňuje úpravu účesu po zložení prilby z hlavy. Potom používateľ už len zatvorí veko a prevlečie zámok cez otvory v ňom aj v hlavnej časti jednotky a okolo hornej rúrky rámu e-bicykla. Takto sa dá e-bicykel aj veko zaistiť pomocou jedného zámku. Samotná jednotka je ukotvená do zeme.

Navyše, ak je parkovací stojan pre elektrické bicykle HAVN zapojený do miestneho elektrického systému, môže jazdec zapojiť nabíjačku batérie svojho e-bicykla do integrovanej zásuvky na dobíjanie.

Zainteresované podniky alebo obce môžu požiadať o informácie o cenách prostredníctvom webovej stránky spoločnosti Street Waves.

Parkovací stojan pre elektrické bicykle HAVN.