Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrický gravel bicykel Crow má odnímateľný motor a batériu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 3. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Takzvané gravel bicykle sú kombináciou cestného a crossového bicykla, vďaka čomu sú dosť populárne, keďže sa dajú využiť na dochádzanie i na rekreačné výlety do prírody. Nový elektrický gravel bicykel Crow je pritom navrhnutý s ohľadom na túto univerzálnosť a navyše sa dá používať aj bez motora a batérie ako štandardný bicykel.

Nový gravel e-bicykel Crow pochádza z dielne španielskej spoločnosti Crow Bicycles a je ponúkaný v štyroch modeloch. Dva majú hliníkové rámu a dva sú dodávané s rámami vyrobenými z uhlíkových vlákien. Všetky modely sa môžu pochváliť prednou vidlicou z uhlíkových vlákien; bezdrôtovými alebo štandardnými pohonmi Shimano alebo SRAM (v konfigurácii 1x alebo 2x); riadidlami Ritchey; a hydraulickými kotúčovými brzdami Shimano alebo SRAM.

Elektrický gravel bicyel Crow.

Všetky modely tiež obsahujú pohonný systém Fauza Evation, ktorý zahŕňa lítiovú batériu a elektromotor integrovaný do spodnej konzoly bicykla. Obe jednotky sa pritom dajú z bicykla ľahko odstrániť, ak si chce používateľ užiť jazdu bez elektrickej asistencie šliapania do pedálov. V prípade, že je pripojený elektrický pohonný systém s hmotnosťou 3,3 kilogramu, najľahší model gravelového e-bicykla Crow má hmotnosť len 13,7 kilogramu.

Elektrický gravel bicyel Crow.

Pri použití súpravy Fauza Evation môžu jazdci prepínať medzi tromi úrovňami elektrickej asistencie šliapania do pedálov pomocou tlačidla na dolnej rámovej trubke. Toto ovládanie tiež využíva stĺpec LED diód na zobrazenie zostávajúcej výdrže batérie. Jedno 3,5-hodinové nabíjanie by pritom malo poskytnúť dojazd do vzdialenosti približne 80 kilometrov. Sprievodná mobilná aplikácia poskytuje jazdcom ďalšie informácie, ako je napríklad GPS navigácia, aktuálna rýchlosť, kadencia šliapania do pedálov, výkon a krútiaci moment.

Elektrický gravel bicyel Crow.

Elektrický gravel bicyel Crow je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Indiegogo. Hliníkový model AL2 sa dá získať od 2 375 EUR (plánovaná maloobchodná cena je 2 974 EUR), zatiaľ čo model CF1 z uhlíkových vlákien je dostupný od 3 699 EUR (maloobchodná cena bola stanovená na 5 288 EUR). Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v priebehu septembra.