Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dánska súprava zmení bežný bicykel na nákladný elektrický bicykel

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Mnoho ľudí túži po elektrickom bicykli nielen preto, že sa ňom ľahšie šliape, ale aj preto, že musia ťahať ťažké bremená. Nová konverzná súprava CargoDrive bola navrhnutá s týmto cieľom, pretože prevádza bežné bicykle na nákladné bicykle s elektrickou asistenciou šliapania do pedálov.

Konverzná súprava CargoDrive, ktorý vytvoril tím dánskych dizajnérov a výrobcov rámov, obsahuje 20-palcové predné koleso, ktoré je vybavené mechanickou kotúčovou brzdou a 250-wattovým motorom v náboji kolesa; hliníkový predný nosič pre prepravu nákladu so zabudovanou batériou, svetlomet a stojan; ako aj informačnú zobrazovaciu jednotku namontovanú na riadidlách a ovládanie elektrickej asistencie.

Konverzná súprava CargoDrive.

Počas montáže súpravy používateľ najskôr odstráni predné koleso z existujúceho bicykla a nahradí ho kolesom a nosičom CargoDrive. Pretože je koleso systému menšie ako koleso, ktoré nahrádza, je súčasťou balenia aj adaptér, ktorý udrží výšku predného kolesa so zadným. Potom už len stačí pridať informačný displej a ovládanie elektrickej asistencie na riadidlá a prehodiť lanko prednej brzdy bicykla na brzdu kolesa v súprave CargoDrive.

Keď je všetko v prevádzke, súprava môže údajne prenášať bremená s hmotnosťou až do 30 kilogramov, zatiaľ čo jazdcovi poskytne maximálnu rýchlosť elektrickej asistencie šliapania do pedálov 25 km / h. Jedno trojhodinové nabíjanie 36-voltovej / 10,4-Ah lítiovej batérie údajne poskytne dojazd do vzdialenosti približne 60 kilometrov.

Konverzná súprava CargoDrive.

Celá súprava CargoDrive váži 13 kilogramov, hoci niečo z tejto hmotnosti nahrádza váhu pôvodného predného kolesa bicykla. Súprava je údajne kompatibilná s väčšinou bicyklov, ktoré majú kolesá veľkosti 700C a otvorené úchytky na prednej vidlici, hoci by sa nemali používať vidlice vyrobené z uhlíkových vlákien.

Nová konverzná súprava CargoDrive je súčasťou startup kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať za 7 500 DKK (približne 1 008 EUR). Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 12 000 DKK (okolo 1 613 EUR). Distribúcia by sa mala začať v októbri 2021, no samozrejme za predpokladu, že sa podarí vyzbierať požadovaná suma a všetko pôjde podľa plánov výrobcu.

Konverzná súprava CargoDrive.