Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Specialized odľahčil svoj mestský elektrický bicykel Turbo Como

Specialized odľahčil svoj mestský elektrický bicykel Turbo Como
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Specialized je jedným z mnohých výrobcov elektronických bicyklov, ktorí zaznamenali obrovský nárast objednávok od príchodu globálnej pandémie. Ľudia sa snažia nechať auto doma a snažia sa získať určitú pomoc pri dochádzaní do práce na bicykloch. Najnovšou ponukou spoločnosti Specialized je pritom superľahká edícia mestského e-bicykla Turbo Como.

Nový mestský elektrický bicykel Turbo Como SL si prináša znížený „dámsky“ rám pre jednoduchšie nasadanie a zosadanie. Svoj titul „superľahký“ mestský e-bicykel získava vďaka rozpätiu svojej hmotnosti medzi 21,5 - 22 kilogramov, v závislosti od špecifikácií modelu. To by malo uľahčiť jazdcovi prenášanie bicykla po schodoch alebo jeho presúvanie vo vlakoch.

E-bicykel Turbo Como SL je navrhnutý na relatívne pohodlné a ľahké cestovanie po meste. Okrem elektrickej asistencie šliapania do pedálov môžu jazdci využiť integrovaný nákladný systém zvládne prepraviť náklad s hmotnosťou až do 35 kilogramov. To je viac ako dvojnásobok nákladnej kapacity voliteľnej výbavy v štandardnom modeli Turbo Como. S edíciou SL získa jazdec predný kôš s nosnosťou 16 kilogramov a zadný nosič, na ktorý sa zmestia dve tašky, ktoré odnesú zvyšných 19 kilogramov.

Mestský elektrický bicykel Specialized Turbo Como SL 5.0.

Motor s výkonom 240 wattov je umiestnený v strede bicykla pri pedáloch a disponuje krútiacim momentom 35 Nm. Dokáže zdvojnásobiť silu ťahu jazdca a poskytnúť mu elektrickú asistenciu šliapania do pedálov do maximálnej rýchlosti až 45 km / h. V ráme je integrovaná 320 Wh batéria, ktorá nie je vyberateľná. V ekonomickom režime poskytne maximálny dojazd do vzdialenosti až 100 kilometrov na jedno nabitie. K dolnej rámovej trubke sa však dá osadiť ďalšia batéria, ktorá predĺži dojazd na 150 kilometrov. V športovom režime sa dojazd so základnou batériou zníži na 82 kilometrov a v turbo režime na približne 60 kilometrov.

Mestský elektrický bicykel Specialized Turbo Como SL 5.0.

Mestské elektrické bicykle Specialized Turbo Como SL jazdia na 24-palcových ráfikoch obutých do pneumatík Nimbus, majú predné a zadné hydraulické kotúčové brzdy, integrované osvetlenie Supernova a blatníky Drytech. Jazdci môžu lepšie riadiť výkonnosť svojho e-bicykla pomocou mobilnej aplikácie Mission Control.

Cena modelu Turbo Como SL 5.0 s remeňovým pohonom Gates a 8-stupňovým prevodom je 3 999 euro, zatiaľ čo model SL 4.0 s reťazovým pohonom a 5-stupňovým prevodom stojí 3 499 euro.

Mestský elektrický bicykel Specialized Turbo Como SL 5.0.