Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrický príves Ein uľahčí prepravu nákladu na bežnom bicykli

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 4. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Sú ľudia, ktorí pri bežnom bicyklovaní nepotrebujú elektrický bicykel, no ktorí by však potrebovali elektrického pomocníka pri ťahaní prívesu. Práve na to je ako stvorený nový motorizovaný príves pre bicykel Biomega Ein.

Elektrický príves Ein (nemecky „jedna“), vyrobený dánskou spoločnosťou Biomega, má polypropylénový obal, hliníkový rám a hliníkové spojovacie rameno, s ktorým sa dá namontovať k tyči pod sedlovkou bicykla. Príves jazdí na jedinom kolese, ktoré má v náboji integrovaný 250-wattový motor. Tento motor je zasa napájaný lítium-iónovou batériou, ktorá je umiestnená v tele prívesu, a ktorá sa dá vybrať a nabiť.

Elektrický príves pre bicykle Biomega Ein.

Podľa spoločnosti Biomega, kedykoľvek cyklista vyštartuje zo svojej zastávky alebo zrýchli, zistí sa zvýšený točivý pohyb kolesa v prívese. Motor potom okamžite reaguje proporcionálnym spustením elektrického pohonu, pričom udržuje koleso v tejto rýchlosti, kým nie je detegované spomalenie bicykla. Týmto spôsobom motor v podstate eliminuje ťažnú hmotnosť prívesu.

Príves Ein sa dá pritom použiť na prepravu buď neživého nákladu, ktorý môže byť v prípade potreby chránený plastovým vekom proti dažďu, alebo sa v prívese môžu voziť až dve malé deti na pripevnených detských sedačkách od tretích strán. O hmotnosti prívesu ani o jeho maximálnej hmotnosti úžitkového zaťaženia nie sú k dispozícii žiadne informácie. No batéria v prívese môže poskytnúť dojazd do vzdialenosti od 85 do 150 kilometrov na jedno nabitie. Nabitie do plnej kapacity trvá približne 5 hodín.

Elektrický príves pre bicykle Biomega Ein.

Výrobca tvrdí, že príves je bezpečne uzamknutý k hliníkovému závesu namontovanému pod sedlovkou bicykla. Navyše, keď je príves zaparkovaný, môže byť podpretý výklopným stojanom umiestneným na jeho spodnej strane.

Nový elektrický príves pre bicykle Biomega Ein je momentálne súčasťou startup kampane na portáli Indiegogo, kde sa dá získať za zvýhodnenú cenu od 745 EUR. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bude 1 195 EUR. Distribúcia prvých kusov pre podporovateľov kampane by sa mala začať v decembri tohto roku, teda za predpokladu, že sa vyzbiera dostatok finančných prostriedkov na rozbehnutie výroby a spoločnosť Biomega splní svoje záväzky.

Elektrický príves pre bicykle Biomega Ein.